Na poslední pivo z čerstvě sklizeného chmele

Pivovar Gambrinus v říjnu vyměnil v hospodách veškerá svá piva ze standardních várek za piva uvařená z čerstvě sklizeného chmele. Ochutnat je můžete v pěti tisících hospodách po celé ČR. Ale pozor, várka je omezená. Již v tuto chvíli sládci hlásí, že odesílají z pivovaru do hospod poslední sudy Nepasterizované 10 a 12 z letošního čerstvého žateckého chmele. Pivo, které mohou sládci uvařit jen jednou ročně, tak v hospodách už brzy dojde. Není na co čekat. Buď oslavíte chmelobraní teď, anebo až za rok, po příští sklizni českého zeleného zlata.

Čeká nás pravděpodobně jeden z posledních víkendů, kdy bude krásné počasí. A co víc patří k vysokým teplotám než dobré orosené pivo? Nenechte si ujít oslavy letošního chmelobraní a přijďte na pivo z čerstvého chmele. „Příští týden už pravděpodobně piva z letošního chmelobraní ve většině hospod nebudou. Pokud pivaři chtějí ještě ochutnat, není na co čekat. Pivo z čerstvého chmele bude v hospodách zase až po příští sklizni,“ říká Pavel Zítek, sládek pivovaru Gambrinus a dodává, že na vaření a výměně piv v 5000 hospodách se podílelo neuvěřitelných 900 lidí.

Piva Gambrinus jsou vařena z chmele odrůdy Sládek, který je přímým potomkem legendárního Žateckého poloraného červeňáku. Sládek se vyznačuje velmi příjemnou hořkostí, která dodává pivu typickou vůni a jemnou, vyváženou chuť. Unikátní český chmel též způsobuje, že je pivo takzvaně „vysoce pitelné“, tedy že vybízí k dalšímu napití. Piva Gambrinus, která jsou nyní v hospodách, jsou uvařena z čerstvých chmelových šištic z letošní sklizně. Mají stejně vyváženou chuť, na kterou jsou štamgasti zvyklí, zachovávají si pitelnost, a díky čerstvému chmelu získávají příjemné chmelové aroma.

Kam na Gambrinus z čerstvého chmele lze vyhledat zde: http://www.gambrinus.cz/chmelobrani

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.