Grand Restaurant Hotel Kempinski vyhrál 1. místo v soutěži Gurman Award 2018

Restaurace Grand Restaurant ve Vysokých Tatrách se může pyšnit významným oceněním. V prestižní soutěži Gurman Award 2018 získala první místo v kategorii “hotelová restaurace”.

“Zásluha patří celému týmu pod vedením šéfkuchaře Miroslava Zamišky, který na pozici šéfkuchaře vystřídal Tomáše Tejbuse. Cenu považujeme za ocenění poctivé práce a věříme, že jsme potvrdili to, že kvalitu držíme stále na té nejvyšší úrovni,” řekla Kathrin Noll, generální manažerka Grand Hotelu Kempinski High Tatras.

První místo si restaurace ve Vysokých Tatrách vysloužila díky svojí vynikající kuchyni. „Jídla podávaná v naší restauraci jsou vždy prvotřídní kvality a suroviny nakupujeme od lokálních dodavatelů. Našim hostům se snažíme připravit různé speciality , při kterých se nebojíme experimentovat,” řekl Miroslav Zamiška, šéfkuchař Grand Restaurantu.

Ochutnejte vůni hor v novém menu
Rádi trávíte čas v horách? V tom případě se nechte zlákat jedinečným menu v Grand Hotelu Kempinski High Tatras, které je inspirováno lesem a vším tím, co v něm roste a žije. Na talíři vám tak přistanou malá umělecká díla s vůní hor v podání šéfkuchaře Miroslava Zamišky a jeho týmu.

Jemne zaúdený chrbát z divokého zajaca, marinovaná baby mrkva, domáci egrešový kompót, marhuľa

„Chtěli jsme naše hosty překvapit něčím netradičním. V menu jsme se proto inspirovali tatranskou přírodou. Použili jsme hlavně lokální suroviny a přísady z lesa a okolí, například jehličí, lesní jahody, houby, nechybí ani bylinky z naší vlastní zahrádky a jedlá kvítka na dozdobení,“ hovoří o menu připraveném společně se svým týmem Miroslav Zamiška, šéfkuchař hotelového Grand Restaurant.

Grilovaný chrbát zo srnca, domáce zemiakové šúľance s tatranskými hubami, restované dubáky, nakladaná marhuľa, dubáková espuma

Ochutnat můžete konfitovaná líčka z divočáka a cassoulet z dýně a cukety, grilovaný hřbet ze srnce, domácí bramborové škubánky s tatranskými houbami nebo jemně zauzený grilovaný hřbet z divokého zajíce s marinovanou baby mrkví, domácím rybízovým kompotem a meruňkou.

Grilovaný filet z morčiaka pruhovaného, pyré z kukurice, cuketový kvet, kôpor, biela reďkovka

V hotelu si sami vyrábějí také olej z libečku, kterým dochucují polévku s esencí holuba, cukrovým hráškem a řapíkatým celerem. Na své si přijdou i ti, kteří mají rádi tradiční lokální jídla, jako škubánky a trhance.

Grilovaná Foie Gras, lesné jahody, bábovka s výhonkami smreku, čierny sezam

Jako sladkou odměnu na závěr byste si měli dopřát dezert High Tatras Forest. Připomíná tatranský lesní palouček a získá si vás nejen svým vzhledem, ale také chutí. Najdete v něm totiž lesní ovoce, jehličí z borovice, jedlý mech, jedlé kamínky nebo čokoládové stromy.

High Tatras Forest, jahody, čokoláda, borovicové ihličie

Restaurace Grand Restaurant je známá svou vynikající kuchyní. Každoročně se umísťuje na předních místech nejlepších restaurací na Slovensku.

Zdroj: Restaurace Grand Restaurant

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.