Na co v zimě zajít do Bageterie Boulevard? Přece na dobroty s chutí Vánoc!

Venku máme sice nejstudenější období roku, ale pro oblíbený řetězec to rozhodně není doba určená k nicnedělání. Naopak, Bageterie Boulevard nezahálí ani v nejmenším, a tak v prosinci vyslala do svých provozoven další šťavnatou novinku v podobě bagety Black Angus jako limitovanou edici Spécialité du Chef.

Skotskem inspirovaný nováček je určen skutečným gurmánům a pro zimní počasí je jeho plná, vydatná chuť přímo ideální. Rustikální bageta Black Angus je naplněna trhanými hovězími líčky Angus, které jsou doplněny o medovo hořčicový dresing, křenovo jablečný dip, sýr čedar a salát polníček. Maso plemene Aberdeen Angus má specifickou chuť a patří mezi nejchutnější a vysoce kvalitní masa. Dosahuje vysokého stupně mramorování, což jeho chuti dodává křehkost, jemnost a šťavnatost. No řekněte sami, nestojí nová bageta rozhodně za ochutnání? Tuto specialitu připravil přímo pro Bageterii Boulevard skvělý šéfkuchař Marek Raditsch, Executive Chef restaurací Kampa Group, známý také jako porotce televizní soutěže Master Chef.

  

A pokud byste po této lákavé novince zatoužili ještě po sladké tečce, můžete si ji v Bageterii Boulevard dopřát v ryze vánočním duchu. V jakékoli ze šesti poboček Bageterie Boulevard s creperií vám totiž rádi připraví čerstvou, tenkou a vláčkou palačinku s přímo vánoční příchutí Jablko s ořechy. Naplněna je andělsky dobrým mascarpone, horkými jablíčky, vlašskými ořechy a skořicovým cukrem. Dokonce i Mikuláš se při její nedávné ochutnávce vyjádřil tak, že přesně takhle chutnají Vánoce.

V jakékoli pobočce můžete své chuťové buňky uspokojit také zimní variací na tolik oblíbené Cappuccino nazvanou Cookie Latte. Drink má plnou chuť a do noty rozhodně kápne jak příznivcům kávy, tak ctitelům populárních a nesmrtelných sušenek cookies. Mléčná pěna je v tomto nápoji vyšlehána z plnotučného mléka společně s čokoládovým sirupem s  příchutí cookies a je doplněna o čerstvě připravené kvalitní espresso. Závěrečnou a nezbytnou tečkou je pak posyp čerstvě namletého muškátového oříšku. Drink speciálně pro Bageterie Boulevard vytvořil známý barman a spolumajitel SimplyBaru Petr Vopálenský.

Naučte se pít kávu jako Italové. Směs z rodinné pražírny z Neapole nyní exkluzivně v Bageterii Boulevard
Italové jsou mistři nejen v pití kávy, ale také v její přípravě. Není se tedy čemu divit, že právě tady vznikaly vůbec první kavárny v Evropě a byl zde také patentován kávovar. Italská káva je prostě pojem. I proto si pro přípravu své nové prvotřídní kávy Bageterie Boulevard vybrala ke spolupráci rodinnou pražírnu z Neapole, kde ji rodina Salvatora Ferraiolliho připravuje již několik generací. Nyní tak můžete ochutnat na všech pobočkách řetězce Bageterie Boulevard prémiovou kávu z výběrové 100% arabiky s oříškovým aroma a chutí.

„Tu nejlepší kávu jsme společně s profesionálním baristou vybírali v rodinné pražírně pod Vesuvem, kde praží, melou a míchají ty nejlepší italské kávy. Výsledkem této spolupráce je na míru pro nás vytvořena aromatická směs s oříškovo-čokoládovou chutí odrůdy Arabica, ideální pro cappuccino i další způsoby přípravy kávy v italském stylu. Současně jsme se také rozhodli dovážet i mléko určené pro přípravu cappuccina přímo z Itálie. Jak říká samotný majitel pražírny Salvatore, dobré cappuccino je otázkou osobní cti. A v italském cappuccinu italské mléko nemůže chybět,“ uvedl Jiří Štěpánek, provozní ředitel Bageterie Boulevard.

Nová káva z Neapole je k dostání ve všech pobočkách Bageterie Boulevard. Navíc je možné si koupit balení kávy k domácímu užití v praktických 250g baleních.

Zdroj: www.bb.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.