Vitamínová bomba v podobě zimní marmelády s mandarinkou, kiwi a medem

Ani chladná zima není překážkou pro vykouzlení marmeládového zázraku. Stačí zapomenutý želírovací cukr z letních měsíců, mandarinky a pár kousků kiwi. Dokonalý recept jsme už vymysleli za vás. Dobrou chuť!

Zimní marmeláda 
Suroviny:
1000 g ovoce (8-12 mandarinek a 8 kusů kiwi)
4 lžičky medu
BIO třtinový želírovací cukr 3:1 nebo Želírovací cukr 3:1

Postup:
Kiwi oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Mandarinky oloupeme a měsíčky zbavíme blanek, aby marmeláda nezhořkla. Ovoce rozmixujeme, přidáme med a BIO třtinový želírovací cukr 3:1 a důkladně promícháme. Směs za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut. Hotovou marmeládou plníme čisté skleničky, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout. Skleničky skladujeme na suchém, chladné a tmavém místě.

Naše tipy:

  • nejste BIO fanoušek? Nevadí. Marmeládu stejně dobře připravíte s běžným Želírovacím cukrem 3:1 Labeta
  • nezapomeňte, že z kyselých mandarinek a kyselého kiwi, bude i kyselá marmeláda, kterou možná budete muset dosladit trochou cukru – nebojte se proto marmeládu v průběhu vaření ochutnat. Ochutnávejte vždy jen čistou lžičkou – olíznutou lžičku nepoužívejte víckrát, zvýšili byste tak kazivost marmelády
  • chcete ze skleničky marmelády vytvořit dárek od srdce? Nebo jen rádi zdobíte skleničky ve spíži? Přihoďte do košíku Dekorační set a udělejte z nudné skleničky stylovou krásku!

Inspirujte se dalšími recepty na chutné marmelády a džemy.

Produkty Labeta seženete na pultech různých obchodních řetězců a také celoročně na e-shopu Labeta.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *