Velikonoční menu v pražských restauracích La Loca, Mlýnec a home by Unic

Vychutnejte si velikonočních menu ve vybraných pražských restauracích.

Tým šéfkuchaře Petra Šmrhyhome by Unic si pro všechny gurmány připravil menu v duchu české přírody a tradičních českých receptů. V nabídce je například řeřichová polévka nebo jarní kuřátko s kopřivovou nádivkou.

Petr Šmrha

Na kopřivovou nádivku vsadil i šéfkuchař Radim GerlichLa Loca. Kromě toho je možné v této restauraci ochutnat chřestový salát, grilovanou jehněcí kotletu nebo dezert v podobě čokoládového fondantu s borůvkovou omáčkou.

Radim Gerlich

V znovu otevřené restauraci Mlýnec u pražského Karlova mostu se rozhodli pro netradiční velikonoční menu. Šéfkuchař Marek Šáda připravil například vepřovou paštiku, na másle pečeného sumce nebo jehněcí kýtu.

Marek Šáda

La Loca: jarní velikonoční nadílka
Menu plné jarních chutí si připravil na Velikonoce v pražské restauraci La Loca šéfkuchař Radim Gerlich. Najdete v něm vše, co si od Velikonoc můžete přát – jarní chřestový salát, kuřátko, kopřivovou nádivku s medvědím česnekem a špenátovým salátem, jehně a dezert v podobě čokoládového fondantu.

La Loca se nachází v budově Hotelu Mosaic House a na jaře 2017 otevřela po rekonstrukci se zcela novým jídelním konceptem Together Tastes Better, tedy něco jako Spolu nám chutná víc, což je i motto celé restaurace. Tento koncept klade důraz na pocit sdílení jídla a společné radosti a nadšení z dobrého jídla, a tak si ho za krátkou dobu hosté velice oblíbili.

Celý koncept vymyslel právě Radim Gerlich, šéfkuchař, který má zkušenosti ze známých českých restaurací Aromi, La Bottega di Finestra či Bianco E Nero. Vařil také v Londýně a na různých místech v Itálii. Jeho nadšení pro jídlo ho dokonce zavedlo až na Srí Lanku, kde jako jediný český kuchař zařadil do svých pokrmů tamní proslulou ingredienci, tedy čaj. Gerlich miluje především tzv. crossover cuisine, což je kuchyně, která v sobě spojuje chutě a vůně různých regionů. Ve velikonočním menu ho ochutnáte například v podobě grilované jehněčí kotlety s topinamburovým pyré, mladý špenátem, koriandrem a granátovým jablkem.

Velikonoční jarní nadílka v La Loca 30.3. – 2.4.
Chřestový salát
Zelený a bílý chřest, máta, maliny, rukola, křupavé prosciutto, vejce 63°C.
Velikonoční nádivka
Kopřivová nádivka, pažitkové brambory, špenátový salát, medvědí česnek.
Celé jarní kuřátko
Kopřivová nádivka, máslové brambory, omáčka z medvědího česneku.
Jehně
Grilovaná jehněčí kotleta, topinambur pyré, mladý špenát, koriandr, granátové jablko.
Čokoládový fondant
Borůvková omáčka, slivovice, vanilková zmrzlina.

Velikonoční sumec v Mlýnci
Netradiční Velikonoční menu představuje znovu otevřená restaurace Mlýnec u pražského Karlova mostu. I když v nabídce je jako hlavní jídlo i oblíbené jehněčí, tentokrát ovšem s medvědím a černým česnekem, pšenicí a řepou, menu kraluje sumec pečený na másle, s bramborovým risottem, sezónními houbami, řeřichou a ředkvičkami. Ani předkrm není zcela typický, tým šéfkuchaře Marka Šády v něm zkombinoval vepřovou paštiku a foie gras s růžičkovou kapustou, pečenou cibulí a bulgurem. A jako dezert připravil zapečený mazanec s rumem, hruškami a rozinkami.

Velikonoční menu ovšem není to jediné, co návštěvníky Mlýnce překvapí. Po rekonstrukci pod vedením architekta Pavla Kříže z olomouckého studia Komplits vypadá restaurace zcela jinak. Interiéru dominují tlumené barvy, mosaz a dřevo, nechybí ani zeleň. Celý interiér připomíná, že restaurace leží u kamenného mostu na břehu řeky a například bar vypadá jako z rozčeřených vln. A protože rekonstrukci podstoupily i toalety, dostaly originální výzdobu od výtvarnice Terezy Pirščové.

Velikonoční menu
Vepřová paštika, foie gras, pečená cibule, růžičková kapusta, bulgur
Na másle pečený sumec, bramborové risotto, sezónní houby, hnědé máslo, řeřicha, ředkvičky
Jehněčí kýta, medvědí a černý česnek, pšenice, řepa, jus
Zapečený mazanec, hrušky, rum, rozinky
Cena: 1390 Kč

 

Zelené Velikonoce na talíři 29.3. – 8.4. home by UNIC
Velikonoční menu plné zelených jarních bylinek právě představuje tým šéfkuchaře Petra Šmrhy z útulné restaurace „home by Unic“ pražského hotelu Unic. A menu opět dokonale zapadá do dlouhodobého konceptu inspirovaném šéfkuchařovými vzpomínkami na dětství, českou přírodou a tradičními českými recepty. Petr Šmrha připravil všechny recepty v duchu jednotlivých kategorií Jezero a řeka, Statek nebo Les a louka.

A tak mohou v hotelu Unic hosté ochutnat třeba řeřichovou polévku nebo pstruha s hráškem, kaviárem a ředkvičkou a poté si vybrat z dvou velikonočních hlavních chodů. Jarní kuřátko chuťově doplňují kopřivy, nádivka a jarní cibulka, pečenému jehněčímu krku zase dělají společnost špenát, pastinák a máta. Ke všem pokrmům vám v restauraci samozřejmě spárují i víno. Tak už nezbývá, než vyrazit na ochutnávku ideálně v termínu 29.3 – 8.4.

Řeřichová polévka, sušený žloutek
95 CZK

Pstruh, hrášek, kaviár, ředkvička
135 CZK

Jarní kuřátko, kopřivy, nádivka, jarní cibulka
315 CZK

Jehněčí krk, špenát, pastinák, máta
305 CZK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.