První pražskou cukrářskou továrnu s názvem Cukrář Skála přináší gastronomická skupina TOGETHER

V prosinci 2017 se v Praze otevřela cukrářská továrna Cukrář Skála, v uličce sv. Huberta, která je kolmá na ulici V Celnici a tento rok bude po půl století znovu průchozí. Podnik zákazníkům přibližuje nejsladší řemeslo na světe a nabízí kvalitní výrobky tradičních, ale i experimentálních chutí.

Skupina TOGETHER, za níž stojí tým Davida Petříka a Viktora Kaplana, přináší společně s cukrářem Lukášem Skálou poctivou cukrařinu v moderním pojetí a také pro cukrářství neobvyklý koncept take away, který umožňuje nabídku kvalitních zákusků za velmi přijatelnou cenu.

Nečekejte bílé krajky, ale velké stroje
U Skály nehledejte kavárnu se stolečky zdobenými babiččinou krajkou, koncept cukrárny čerpá inspiraci v klasických továrnách. Architekt Václav Červenka použil vedle nerezu především sklo, které umožňuje zákazníkům pohled na pracující cukráře, a to ve všech fázích výroby.

“Dlouhodobě jsme sledovali segment cukráren a přišlo nám, že na trhu neexistuje poctivá výrobna, která by byla jen a jen o cukrářském řemesle v moderním pojetí,” říká jeden z majitelů David Petřík ze sítě TOGETHER a pokračuje, „v České republice, na rozdíl od kuchařů, pracuje jen několik špičkových cukrářů. Proto byl pro nás příchod cukráře Lukáše Skály velkou příležitostí. Nechtěli jsme jen další kavárnu s vitrínou na pár koupených dortíků. Chtěli jsem vybudovat výrobnu s cukrem, šlehačkou, máslem, čerstvým ovocem, špičkovou čokoládou a poctivým řemeslem v hlavní roli.”

Špička české cukrařiny
Lukáš Skála, po kterém je továrna pojmenována, připravuje veškeré sladkosti od základních surovin. I přesto, že zákusky ohromují moderním vzhledem, jejich kořeny tkví v klasických receptech, které Skála převzal převážně od svého otce, u kterého se také vyučil.

Lukáš má za sebou mnoho úspěchů v mezinárodních soutěžích včetně zlaté medaile z cukrářské olympiády v Erfurtu. Prošel například kuchyní pražského Intercontinentalu nebo brasserií Bruxx. V Cukráři nabízí klasické i zmrzlinové dorty, pralinky, pečivo k snídani, sladké sendviče na odpoledne, ale také sezónní produkty i zákusky netradičních chutí a tvarů.

Klasické kremrole z Dlouhé
Na jaře tohoto roku bude skupina TOGETHER, která provozuje nejen továrnu Cukrář Skála, ale také Bruxx, Vinohradský Parlament, novou asijskou restauraci Sia a další restaurace otvírat nový podnik, jedná se o prodejnu s lukrativní adresou v Dlouhé ulici specializovanou na kremrole.

Více informací najdete na webových či facebookových stránkách.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.