Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Celebrity

Gurmánka Chantal Poullain si vychutnala oslavu!

Je vždy skvěle upravená. Má styl. Má charisma. A je také gurmánkou, kterou potěšíte jak francouzskou, tak českou kuchyní! Proto se Chantal Poullain vydala na oslavu 25. výročí narozenin společnosti Potten & Pannen – Staněk, kde se perfektně pobavila, ale také ochutnala delikatesy z různých koutů světa.

Chantal Poullain se do podniku přišla podívat na představení exkluzivního konceptu e-shopu Popasta, na němž najdete špičkové pomocníky do vaší kuchyně. Proč ji zlákala právě návštěva této události, kde jde především o jídlo a představení novinek v gastronomii? “Vařím s láskou pro všechny, které mám ráda. Miluji to a vždy doufám, že těm lidem udělám radost a také mám ráda Pavla a Miloše Staňky.” Zajímalo nás, jaký pokrm Chantal ráda připravuje pro jejího syna Vladimíra Polívku. “Vladimír má nejraději krevety flambované na whisky. Vařím samozřejmě francouzskou kuchyni, ale také italskou a japonskou. České kuchyně vařím také a umím hlavně svíčkovou a guláš.“

Kuchyně Chantal

Jak je vidět, jsou to labužníci a požitek z luxusních pochoutek měla Chantal i na zmíněné party. Na bohatém cateringu, který připravil oblíbený kuchař Filip Sajler, neodolala bílému chřestu s opraženými mandlemi nebo kachnímu prsu s cibulovým chutney.

Chantal přinesla Pavlovi a Milošovi svoje CD

Víme tedy, že vaření Chantal baví, ale co propojení chutí světových kuchyní? Zkoušela už takto experimentovat? Když vařím italskou kuchyni, tak ji nemohu kombinovat s francouzskou nebo českou. Co však může být, je improvizace. V jednom receptu si můžeme hrát s chutěmi a nemusíme ho přesně dodržet. Když právě doma nemám konkrétní sýr, nahradím ho jiným. Takový postup při práci v kuchyni je pro mě zásadní a naučila mně ho moje maminka. Vzpomínám si, hlavně v době totality, bylo často umění realizovat určité recepty, ale improvizace mně v kuchyni hodně pomohla.

Yemi AD, Miloš Staněk a Chantal

Stolování je pro Chantal tradice, která se má pěstovat. “Moment u stolu by lidé měli brát jako chvíle komunikace. Měli by být v tu chvíli šťastní, cítit se dobře, protože když se cítíme dobře uvnitř, cítíme se dobře i navenek. Jídlo ovlivňuje naši spokojenost. Je to styl života. Když jíme rychle, nevnímáme chuť ani radost a jen se rychle krmíme. Za prvé to není zdravé a především nám utečou krásné okamžiky“.

Zajímali jsme se, zda si půvabná herečka potrpí na kvantitě nebo kvalitě. Odpověď byla okamžitá. “Na kvalitě, to je samozřejmost! Je lepší málo a kvalitní, než hodně a nezdravé.“

Přátelství Pavla a Chantal

A to zásadní. Jak vlastně její kuchyně vypadá a je pro ni dostačující? “Vše je hlavně vidět. Oleje, kořenky, mixéry, nože, prkénka, často používané pánvičky a hrnce. Je to jako když malujete, také potřebujete mít věci při ruce a viditelné. Ráda si vybavuji kuchyni i výrobky od Potten & Pannen a chci si koupit vždy vše a tím je ten obchod pro mě nebezpečný prostor!”, prozradila s úsměvem Chantal.

Foto: Potten & Pannen

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *