Letní menu v Mlýnci

Užijte si léto plné tradičních českých chutí. Restaurace Mlýnec si v rámci prázdninového menu připravila svěží odlehčené chody plné sezónních ingrediencí. Přijďte okusit chuť léta v kombinaci s úžasným výhledem na Karlům most, kterým je Mlýnec proslulý.

Šéfkuchař Marek Šáda se v prázdninovém období rozhodl pro kombinace lokálních surovin a vytvořil z nich lehká, ale přitom nápaditá jídla. Vyzkoušet tak můžete řepné gazpacho s jahodami, pstruha na zelenině či perličku s liškami. Dezert v podobě pošírované broskve s citronovou zmrzlinou potěší vaše chuťové pohárky svojí jiskřivou chutí. Jednotlivé chody můžete proložit výbornými víny, které Mlýnec nabízí.

Perlička,lišky, fava fazole, patizon, libeček, jus

Lehké svěží menu si můžete v Mlýnci vychutnat po celý červenec a srpen.

Červencové menu
Řepné gazpacho, jahody, stracciatella
Doporučená vína: Muškát moravský 2017, Kabinet, Sonberk, Popice

Pstruh lososovitý, rajčata, kapary, cuketa, olivy, šalotka
Doporučená vína: Chardonnay 2017, Secret de Lunès, Languedoc

Perlička, lišky, fava fazole, patizon, libeček, jus
Doporučená vína: Chianti Classico 2015, Castello di Verrazzano, Magnum

Pošírovaná broskev, citronová zmrzlina, financier
Doporučená vína: Riesling 2015, Auslese, Weingut Petri, Pfalz

Cena: 1 390 Kč, víno k chodům 790 Kč

Zdroj: www.mlynec.cz

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.