Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Crème de la Crème na Národní rozšiřuje nabídku o domácí dorty

Crème de la Crème Honzy Hochsteigera mají všichni spojenou s výbornou zmrzlinou. To ale není zdaleka všechno, co tato cukrárna nabízí. Zmrzlinový salon na Národní po svém půlročním působení rozšiřuje nabídku o domácí dorty a zákusky z vlastní řemeslné pekárny. V kombinaci s výbornou kávou či horkou čokoládou se chvíle strávené v Crème de la Crème stanou neopakovatelnými.

Honza Hochsteiger nově rozšiřuje nabídku své pražské cukrárny na Národní 23 o sladké dobroty z vlastní řemeslné pekárny. Na výrobě těch nejlepších dortů a zákusků se podílí spolu s cukrářkou Miroslavou Havril. Ta pochází původem z Maďarska, ale již 14 let peče dorty v České republice. Má za sebou zkušenosti z podniků jako Ambiente či Pasta Café. Od letošního jara velí cukrářské kuchyni v Crème de la Crème. Pod jejíma rukama vznikají výborné dorty a zákusky. Úplně nejraději připravuje ty z čokolády, například Black Forest spojující smetanu, čokoládu a višně nebo sachr, který je ale na rozdíl od toho klasického daleko měkčí a vláčnější. Dortovým bestsellerem Crème de la Crème je však mrkvový dort. Ten se navíc peče z pohankové mouky. K dalším sladkým dobrotám patří makronky, cheesecake, štrůdl, tiramisu nebo ořechový dort. Tipem Honzy Hochsteigera je čoko mousse plná nejen kvalitní čokolády, ale také Baileys.

Celkově Honza Hochsteiger vsadil u výroby dortů, stejně jako u zmrzliny, především na kvalitní suroviny a jejich chutě. Projevuje se to například tím, že makronky v Crème de la Crème nepřibarvují. Vedle vanilkových a čokoládových zde najdete tuto francouzskou pochoutku také v oříškové a pistáciové verzi.

K zákuskům patří výborná káva, kterou pro vás v Crème de la Crème připravuje usměvavá baristka Livia Orlovská. Ta se oboru gastronomie věnuje již od střední školy, praxi sbírala v několika kavárnách v Karviné a Praze. Nejvíce zkušeností si poté odnesla z pětiletého působení v Café Coffee Days. Její láska ke kávě ji v tomto roce přivedla do Crème de la Crème, kde se jako šéfbaristka stará o rozvoj a zdokonalování kávové kultury. Pro hosty také neustále vymýšlí nové varianty. Tento lahodný nápoj navíc připravuje na historickém italském kávovaru Faema z roku 1962. Nejčastěji se s ní potkáte ve Zmrzlinovém salonu na Národní.

Rozšířený sortiment Crème de la Crème nabízí kromě zmrzliny či dortů slané i sladké variace palačinek a připraví vám zde i několik druhů chutných toastů. Smutnit nemusíte, ani pokud nepatříte mezi milovníky kávy. Vyzkoušet můžete horkou čokoládu nebo bohatou nabídku sypaných čajů.

Všechny dobroty na vás čekají v pražském Zmrzlinovém salonu na Národní 23. Část z nabídky dortů a zákusků můžete vyzkoušet také v dalších dvou provozovnách, v již tradiční cukrárně v Husově 12 nebo nejnovější pobočce na Průběžné 58.

Šéfbaristka Crème de la Crème Livia Orlovská
Rodačka z Karviné, oboru gastronomie se věnuje již od střední školy. Během své profesní kariéry Livia působila v několika kavárnách jak v Karviné, tak v Praze, největší zkušenost si však odnesla z Café Coffee Days, kde v náročném provozu strávila celých 5 let. Láska ke kávě Livii přivedla do Crème de la Crème, kde se stala specialistkou na kávu, šéfbaristkou. Díky své kreativitě a šikovnosti se nyní zabývá rozvojem a zdokonalováním kávové kultury Crème de la Crème, školením kolegů a vymýšlením nových kávových specialit. K jejím koníčkům patří design, fotografování, zvířata.

Cukrářka Crème de la Crème Miroslava Havril
Miroslava pochází z Maďarska, ale již 14 let žije v České republice. Její první cesta přes české hranice vedla do Ústí nad Labem, kde žila téměř pět let. Její další kroky směřovaly do Prahy, kde začala pracovat v kuchyni pro Ambiente a díky své lásce k pečení si brzy začala plnit své sny, rozvíjet se v oboru, který miluje a stala se cukrářkou restaurace Pasta Café. Cukrařině se zde věnovala více než tři roky. Od jara 2018 pracuje pro Crème de la Crème jako hlavní cukrářka. Mirka nejraději peče a tvoří dorty z čokolády. Mezi její největší koníčky patří pečení a hudba – hraje na flétnu.

Zdroj a foto: www.cremecreme.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *