Připravte si plněné portobello nebo candáta v nových receptech od P&G foodies
Co bude dnes k večeři? Tato otázka straší každou hospodyni. Jak nesklouznout ke stereotypu a překvapit rodinu něčím zajímavým? Často k tomu stačí jen maličkost, třeba k osvědčenému receptu přidat čerstvé bylinky a oříšky. Inspirujte se recepty od P&G foodies a překvapte rychlou a zdravou večeří v podobě plněných portobello s halloumi a piniovými oříšky nebo candátem s mandlemi.
Plněné portobello žampiony s halloumi a piniovými oříšky
příprava 10 min / 35 min pečení
Suroviny:
4 portobello žampiony
100g halloumi sýra
1 stroužek česneku
3 lžíce nasekané čerstvé bazalky
1 zelený stonek jarní cibulky
40g másla
3 lžíce piniových oříšků
sůl
pepř
Postup:
1. Předehřejte si troubu na 200°C.
2. V malé misce si připravíme náplň. Smíchejte si nastrouhaný halloumi sýr, rozdrcený stroužek česneku, najemno nasekanou bazalku, jarní cibulku, změklé máslo, pinioové oříšky, sůl a špetku pepře.
3. Žampiony naplňte sýrovou směsí, zabalte do pečícího papíru s alobalem a pečte 25 min. Poté částečně rozbalte a pečte dalších 10 min v režimu gril.
Candát s mandlemi + citrónovo tymiánové brambory
příprava 10 min / pečení 45 min
Suroviny:
500g brambor
400g candáta
2 citróny
olivový olej
6-8 snítků tymiánu
1 stroužek česneku
4 lžíce plátků mandlí
pepř
sůl
Postup:
1. Předehřejte si troubu na 200°C. Plech vyložte pečícím papírem.
2. Brambory a 1 citrón nakrájejte na měsíčky. Na pečícím papíře potřete měsíčky olivovým olejem, osolte, opepřete a přihoďte několik snítků čerstvého tymiánu.
3. Pečte cca 25 min nebo dokud brambory nezměknou. V průběhu pečení jednou vše promíchejte.
4. Rybu rozdělte na dva kusy. Jednotlivé filety potřete olivovým olejem, důkladně osolte, opepřete, přidejte další snítky tymiánu. Navrch ozdobte tenkými plátky česneku, mandlí a citrónu.
5. Brambory přesuňte stranou a doprostřed umístěte filety candáta.
6. Pečte vše společně dalších 15 minut.
Foto: Fino