EXPRES MENU nabízí kvalitní alternativu stravování během hektických dní nebo na dovolené
Chorvatsko je stále nejoblíbenější destinací pro letní dovolenou Čechů – v roce 2017 tam dle údajů Českého statistického úřadu vyrazil každý dvanáctý. Druhou nejnavštěvovanější zemí je Itálie, následuje Slovensko, Rakousko a Řecko. Více než polovina z dovolenkářů má zaplacené all inclusive, velká část cestovatelů, především těch individuálních, jejichž počet stále roste, si však stále vozí jídlo s sebou. EXPRES MENU jim nabízí kvalitní alternativu, pokud chtějí kromě peněz ušetřit i čas – pokrmy konzervované patentovanou metodou CTP.
Ačkoli doba balení řízků na dovolenou dávno pominula, najde se stále mnoho důvodů, proč si s sebou na dovolenou vzít jídlo. „Naše jídlo je vhodné pro všechny, kteří se chtějí kvalitně stravovat, i když nemají čas nebo možnost si uvařit. Naše pokrmy jsou připravované dle rodinných receptů speciální technologií konzervace, díky níž vydrží až tři roky při pokojové teplotě, krátkodobě dokonce vyšší, třeba právě během cesty na dovolenou. Naše jídla ocení jak rodiny s dětmi, tak třeba individuální cestovatelé, kteří potřebují vyváženou stravu pro svoje výkony,“ vysvětluje marketingový ředitel EXPRES MENU Adam Sogel, v jakých situacích nejčastěji zákazníci sáhnou po těchto jídlech.
Stravování na dovolené je mnohdy problematické, protože máme nepravidelný režim a místní dobroty nás lákají k přejídání. Pokud nechceme pravidelně chodit do místních restaurací ani trávit čas v kuchyni, není mnoho jiných možností, jak si zajistit teplé jídlo. Prezident Aliance výživových poradců Ivan Mach zdůrazňuje pravidelnost stravovacích návyků: „Dá se říct, že neplatí žádná obecná doporučení, protože každý jsme jiný a věnujeme se jiným fyzickým aktivitám. V běžném režimu jezte, když cítíte potřebu jíst a máte hlad, hlad ovšem dlouho nezadržujte. Vytvořte si vlastní řád, abyste jedli vždy přibližně ve stejnou dobu, a to dodržujte i během dovolené. Vyvarujete se tak nepříjemným zažívacím potížím či přibírání na váze.“
Expres Menu: pro ty, co milují jídlo!
Na co máte chuť? Z naší široké nabídky si vybere opravdu každý 🙂 Podívejte se….
Zveřejnil(a) EXPRES MENU dne Pondělí 3. října 2016
Chutné a kvalitní bezlepkové potraviny
Celiakie je doživotní autoimunitní onemocnění, které je způsobené nesnášenlivostí lepku v organismu. Počet celiaků stále stoupá – podle zahraničních studií by v ČR mělo být 100 až 120 tisíc celiaků, dosud diagnostikováno je cca 30 000 osob, mnoho lidí tak o své nemoci ani neví. Na celiakii neexistují léky a nedá se vyléčit. K jejím projevům patří např. zažívací potíže, chudokrevnost, řídnutí kostí, neuropsychiatrické příznaky a mnoho dalších, až po poruchy neplodnosti. Těmto problémům se dá předcházet jedině striktním dodržováním bezlepkové diety. Ačkoli se může zdát bezlepková dieta velmi omezující, na trhu už v současné době existuje celá řada kvalitních produktů, které její dodržování dělají pohodlnější.
„Při bezlepkové dietě člověk nesmí konzumovat obiloviny, které obsahují lepek, to znamená pšenici, žito, ječmen, oves ani příbuzné plodiny. Prakticky se musí vyhýbat pečivu, cukrovinkám s obsahem mouky, těstovinám, knedlíkům, potravinám, do nichž byla přidána strouhanka, vločkám, krupicím a podobně. Většinou chvilku trvá, než si pacient zvykne všechny potraviny s lepkem identifikovat, poté je ale pro něj dodržování diety poměrně snadné. U velké části potravin lze už nalézt i bezlepkovou variantu, tudíž se člověk nemusí nijak zásadně omezovat v chutích a stále přijímá kvalitní vyváženou stravu,“ vysvětluje Blanka Rubínová ze Sdružení celiaků ČR.
Bezlepkovou alternativou k tradičním českým receptům, které se zpravidla bez klasické pšeničné mouky neobejdou, jsou například produkty EXPRES MENU. Použitím přirozeně bezlepkové rýžové a kukuřičné mouky vznikají bezlepkové pokrmy, jež jsou zavařované speciální technologií, díky níž i bez přidání jakýchkoli konzervačních látek vydrží 3 roky v pokojové teplotě. K jejich výrobě jsou používány kvalitní prověřené suroviny a speciálně upravovaná voda, která má schopnost podpořit chuť jídel. To umožnuje snížit obsah soli a nepoužívat žádná aditiva zvýrazňující senzorické a chuťové vlastnosti.
Adam Sogel ze společnosti EXPRES MENU vysvětluje, proč se rozhodli vařit bezlepkově: „Odpověď je velice prostá, protože v současné globalizované gastronomii se lepek používá často všude tam, kde je potřeba nahradit dražší původní surovinu. Tím se do našeho trávicího traktu dostává mnohem více lepku, než jsme schopni normálně zpracovat a to pak následně může způsobovat různé zdravotní potíže. Při zahušťování našich omáček používáme směs rýžové a kukuřičné mouky, které nejsou geneticky modifikované. Vaření bez lepku je prevence i pro ty, kteří s lepkem nemají problém.“ Dodává, že se také svým sortimentem snaží rozšířit možnosti rodinám, ve kterých musí někteří členové dodržovat bezlepkovou dietu: „S jídly EXPRES MENU se nají celá rodina – stačí jen si vybrat z našich tradičních českých jídel, otevřít sáček, obsah ohřát a servírovat.“
Sortiment bezlepkových produktů se stále rozšiřuje, čím dál častěji je zařazují i obchodní řetězce. Sdružení celiaků ČR pořádá každoročně celostátní setkání celiaků, jehož nedílnou součástí jsou odborné lékařské přednášky a prezentace výrobců bezlepkových potravin. To nejbližší bude 11. května 2019 v areálu Emauzského kláštera v Praze 2. Firma EXPRES MENU je už řadu let jeho pravidelným účastníkem. Více na www.celiac.cz.
Ovocná kaše- inspirace pro snídani nebo svačinu
Rádi vymýšlíte nové chuťové kombinace? Naše ovocné kaše k tomu přímo vybízí. Přidejte jogurt a máte vynikající snídani. Pokud jogurt vyměníte za zmrzlinu, je z ovocné kaše perfektní dezert. Nechte se inspirovat 🙂
Zveřejnil(a) EXPRES MENU dne Pátek 24. října 2014
Zdroj: www.expresmenu.cz