Restaurace La Loca nabízí nové sezónní menu a přináší recept na hráškové risotto s jehněčím brzlíkem a parmazánem

Šéfkuchař Radim Gerlich proslavený propojováním chutí Středomoří a Středního východu obohatil své menu o nové svěží novinky. Sezónní pokrmy v La Loca jsou plné jarních chutí a bylinek.

Novinky v menu připravil šéfkuchař Radim Gerlich. Radim je vyznavačem tzv. crossover kuchyně a ve svých pokrmech snoubí chutě různých regionů, v La Loca zejména Středomoří a Středního východu. Novinky v La Loca se nesou v jarním duchu s typickými surovinami pro toto období, jako je chřest, hrášek či čerstvé bylinky.

Hosté mohou vyzkoušet například lehký salát se zeleným i bílým chřestem, sabich sandwich s lilkem a humusem, ravioli s houbami a chřestovou omáčkou či velmi oblíbené rizoto se zeleným hráškem, parmazánem a jehněčím brzlíkem. Nejvýraznější novinkou je hovězí steak s kedlubnovým pyré. Jednotlivé pokrmy budou na menu dostupné od druhé poloviny dubna.

Stolování v La Loca je založeno na myšlence sdílení. Koncept Together Tastes Better (Spolu nám chutná víc) si klade za cíl vytvářet a zpevňovat mezilidská pouta a vztahy. Jíst, mluvit, sdílet, prožívat, poznávat, žít. Společně. Dohromady. Přivítejte jaro na svých talířích a vyrazte s rodinou či přáteli do La Loca vychutnat si novou jarní nabídku.

Nové sezónní menu (dostupné od 24. 4.)
Zelený a bílý chřest, maliny, křupavé prosciutto, vejce 63°C
Sabich sandwich: smažený lilek, tahini, hummus, vejce, amba omáčka
Risotto se zeleným hráškem, parmazánem, máslem a jehněčím brzlíkem
Ravioli s houbami, ricottou, liškami a chřestovou omáčkou
Steak Picanha, kedlubnové pyré, harissa omáčka

Hráškové risotto s jehněčím brzlíkem a parmazánem podle Radima Gerlicha z La Loca
Jaro klepe na dveře i na naše talíře. Připravte si svěží hráškové risotto s jehněčím brzlíkem a parmazánem podle receptu šéfkuchaře Radima Gerlicha z La Loca. Překvapí vás svojí lehkou a vyváženou chutí.

Suroviny (4 porce)
Rýže carnaroli 300 g
Zelený hrášek 200 g
Zeleninový vývar 1,5 l
Bílé víno suché 0,1 l
Šalotka 2ks
Máslo 90 g
Parmazán 80 g
Olivový olej 0,05 l
Jehněčí brzlík 150 g
Cibule 1ks
Mrkev 1ks
Celer 1/4ks
Pórek 1/4ks
Máta, tymián, výhonky hrášku, sumac, sůl, pepř

Hráškové pyré
Ve čtvrt litru osoleného zeleninového vývaru se snítkou máty velmi krátce povařte hrášek. Sceďte, mátu dejte stranou a hrášek rozmixujte, přepasírujte přes jemné síto a vychlaďte.

Brzlík
Očištěný a předem blanšírovaný brzlík osolte a opečte na středně rozpálené pánvi s máslem, tymiánem a kapkou oleje asi dvě minuty z každé strany.

Zeleninový vývar
Cibuli se slupkou, mrkev, celer a pórek zalijte dvěma litry studené vody. Přiveďte k varu, vařte jednu hodinu a sceďte.

Risotto
Na olivovém oleji mírně opečte jemně nakrájenou šalotku, přidejte rýži. Jakmile rýže zesklovatí přidejte víno a za stálého vaření nechte úplně odpařit. Zalijte horkým zeleninovým vývarem a osolte. Hladina vývaru by měla být asi 2 cm nad rýži, postupně dolévejte a míchejte. Po deseti minutách přidejte hráškové pyré a vařte další dvě minuty, tak aby rýže byla al dente. Odstavte ze sporáku a vmíchejte studené máslo a parmazán. Nechte jednu minutu odpočinout, znovu promíchejte a servírujte s pečeným brzlíkem, hráškovými výhonky a kořením sumac.

Foto: La Loca 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.