Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Bydlení

Terasa snadno a rychle suchou cestou

Máte představu o prosluněném odpoledni prolenošeném na terase s knihou, koktejlem či kávou? Že ji nemáte? Terasu samozřejmě. Je tedy nejvyšší čas to změnit.

Jaro je tu a s ním i víkendy strávené na chatách a chalupách. Jakmile se počasí ustálí a teploty již nedosahují velkých výkyvů, nastává nejlepší čas pro obnovu nátěrů dřeva, opravy trhlin venkovních teras a celkovou údržbu domu po zimě. Mnohdy dojde i na kompletní rekonstrukci. Uvažujete-li o výstavbě nové terasy, informujte se o přesné a jednoduché pokládce na sucho pomocí výškově nastavitelných terčů od společnosti Itadeco. Tu totiž zvládnete sami!

Jak realizovat pevnou, stabilní, vyvýšenou terasu suchou cestou?
Problémy při realizaci jsou vždy stejné: vyrovnání různých výšek, zajistit konečnou pevnost a vyrovnání hotové podlahy. Všechny problémy se dají snadno vyřešit s použitím systému Woodeck. Tento terasový podlahový systém je navržen a testován tak, aby vedl ke snadnému srovnání výškových rozdílů při realizaci jakékoliv terasy suchou cestou. Na systém Woodeck je možné instalovat terasy všech typů terasových prken, jako např. prkna dřevěná, WPC, plastová, kompozitní, aj. Terasový systém Woodeck je revolucí jak pro montéry, kteří ocení jednoduchost a rychlost montáže, tak i pro uživatele, kteří mají vysoké nároky na estetické a funkční vlastnosti terasy.

Terasový systém Woodeck nabízí dva typy podložek. Nejlepší alternativou při pokládce plovoucí podlahy jsou bezpochyby unikátní podložky ETERNO WOOD se samovyrovnávací hlavou, která je schopna automaticky vyrovnat nedokonalosti povrchu. Nosná konstrukce (trámy z WPC, dřeva, hliníku, …) se pevně ukotvuje k podložkám. Pohledové profily (terasová prkna) se následně na tuto nosnou konstrukci připevňují pomocí vrutů, pomocí klipů apod. Výškově stavitelné podložky NEW MAXI WOOD lze v tomto případě také použít, pokud je však podlaha umístěna na nerovném terénu, je potřeba tyto podložky manuálně vypodložit. Jednoduché a levné řešení, někdy i technicky nutné v případě omezeného prostoru, představují pevné podložky z řady EH. Konstrukce se v tomto případě pokládá mezi spárovací křidélka těchto podložek.



Na co si dát pozor

Před instalací podlahy je potřeba ověřit nosnost podkladových trámků a profilů. Na základě této informace rozhodnete pak o vzdálenosti mezi jednotlivými podložkami a mezi jednotlivými nosnými trámky.

Obrovská výhoda
Realizace teras tzv. „suchou“ cestou za pomoci výškově stavitelných terčů a podložek odstraňuje problémy s vlhnutím, infiltrací vody, umístěním elektroinstalace a potrubí, přičemž umožňuje jejich rychlou a jednoduchou kontrolu.

Společnost ITADECO s.r.o. je výhradním zástupcem italské společnosti ETERNO IVICA s.r.l. v České republice. Prodává především terče a výškově stavitelné terasové podložky, výrobky pro kanalizaci a drenáž a doplňky pro hydroizolační systémy.

Zdroj: www.itadeco.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *