Osvěžte se v horkém létě novými recepty z Mlékárny Valašské Meziříčí

Léto je spjaté s teplým počasím, dovolenou, zmrzlinami i lehkým jídlem. V teplých dnech se každý rád osvěží něčím sladkým i chladným, a proto Mlékárna Valašské Meziříčí připravila tři tipy, jak si léto zpříjemnit. Vyzkoušet lze lahodný koktejl s Kefírovým mlékem nízkotučným, zmrzlinu s Bílým jogurtem z Valašska či lahodný pohár s ovocem a Kysanou smetanou z Valašska. Tyto recepty jsou velmi jednoduché a vhodné nejen pro dospělé, ale především pro děti. Jsou navíc i zdravé, neboť se skládají jen z těch nejlepších surovin.

„Výrobky Mlékáren Valašské Meziříčí jsou v létě velmi osvěžující, proto jsme z nich připravili pro naše příznivce jednoduché recepty,” říká ing. Radka Benešová, marketing manager Mlékárny Valašské Meziříčí. „Bílý jogurt, Kysaná smetana z Valašska a Kefírové mléko nízkotučné mají rozsáhle uplatnění nejen v teplé kuchyni, ale i ve studené. Proto jsou vhodnými ingrediencemi pro letní osvěžující koktejl, zmrzlinu i pohár,” dodává Radka Benešová.

Letní koktejl
Suroviny:
500 g Kefírového mléka nízkotučného z Valašska
ovoce dle chuti – jahody, borůvky, mango, meruňky
na dochucení lze použít med nebo javorový sirup

Postup:
Nejprve nakrájíme na drobné kousky větší ovoce a dáme spolu s větším ovocem do mixéru. Jakmile máme rozmixováno můžeme přidat na dochucení med případně javorový sirup. Přidáme Kefírové mléko nízkotučné z Mlékárny Valašské Meziříčí a rozmixujeme vše dohladka. Podáváme chlazené případně s ledem. Můžeme dozdobit lístky máty.

Zmrzlina s Bílým jogurtem z Valašska
Suroviny:
450 g Bílého jogurtu z Valašska
ovoce dle chuti či sezónnosti – jahody, maliny, borůvky
med nebo javorový sirup na doslazení

Postup:
Ovoce spolu s Bílým jogurtem z Valašska rozmixujeme do hladka. Pokud je směs málo sladká, můžeme si jí dochutit medem nebo javorovým sirupem. Vzniklou směs pak plníme do formiček na zmrzlinu nebo do kelímku. Dáme do mrazáků a poté podáváme.

Pohár s ovocem a Kysanou smetanou z Valašska
Suroviny:
4 kelímky Kysané smetany z Valašska
1 balíček sušenek Lotus, případně piškoty
4 vanilkové cukry
ovoce dle sezonnosti – jahody, maliny, borůvky
na ozdobení – trubičky, lístky máty, případně granko

Postup:
Nejprve rozdrtíme sušenky. Kysanou smetanu z Valašska smícháme s vanilkovým cukrem. Do připravených skleniček dáme trochu sušenek, na ně pak vrstvu kysané smetany a ovoce dle chuti. Takto vrstvíme skleničky do plna. Pohár můžeme dozdobit trubičkou a lístky máty.

Zdroj: Mlékárna Valašské Meziříčí

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.