Vydejte se za poklady portugalské kuchyně do Bageterie Boulevard

Portugalská kuchyně je rozmanitá a nabízí harmonické propojení vlivů mnoha kultur. A právě proto k ní chová velkou náklonnost i šéfkuchař pražské restaurace a tapas baru Oliveira João Baptista, autor nového letního CHEF MENU Bageterie Boulevard. Po celé léto až do konce září se tak bude v bageteriích servírovat tradiční portugalská polévka, chuťově delikátní plody moře či výrazný azorský sýr.

Na portugalské kuchyni je znát vliv Španělska, Jižní Ameriky, severní Afriky, ale také Asie. A samozřejmě se tento chutný multikulturní mix promítl i do nového CHEF MENU. Najdete v něm známou Caldo Verde, slavnostní polévku, kterou si Portugalci často dopřávají na oslavách i svatbách. Mezi její základní ingredience patří brambory a kapusta, a správný šmrnc jí pak dodají křupavé chorizové chipsy.

A nebylo by to CHEF MENU, kdyby v něm chyběly bagety. A jak jinak než připravené z těch nejautentičtějších lokálních surovin z vybrané kuchyně. Bageta Azorská panenka v sobě ukrývá plátky z vepřové panenky zapečené s výrazným azorským sýrem a cibulkou, která je připravena na nezaměnitelném portugalském portském víně.  Všechny chutě pak dolaďuje chorizo, rukola a mirabelkový dresink. A protože Portugalci stejně rádi jako po vepřovém sáhnou i po drůbeži je druhou bagetou v CHEF MENU Kuřecí s tapenádou. Kuřecí prsa v bagetě doplňuje trojice ingrediencí, na kterých si pochutnáte na každé pravé portugalské hostině – olivy, sušená šunka a ovčí sýr. Olivová tapenáda je dochucené tymiánem a nezbytné „zelené vitamíny“ pak v bagetě představuje ještě baby špenát.

Portugalsko je přímořský stát, takže odlehčená varianta menu ve formě FIT CALORIES potěší všechny milovníky ryb a mořských plodů.  Avokádový chléb s krevetami nabízí opravdu nevšedním kombinaci surovin. Kromě krevetek a avokádové pasty se v dýňovém chlebu ukrývá ještě červená řepa a exotické šťavnaté mango. Ryby pak v novém menu zastupuje wrap Tuňákový steak, ochucený růžovým pepřem, s křupavým zeleným jablíčkem, okurkou a dvěma druhy dresinků – limetkovým a sojovo-zázvorovým. Tuňák je připravovaný metodou sous-vide, díky které má nejen skvělou křehkou chuť, ale také texturu.

Více se o Bageterii Boulevard a jejich novinkách se dozvíte na webu www.bb.cz.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.