S podzimem grilování rozhodně nekončí

Přestože není nad pořádnou „grilovačku“ někde na zahrádce, nemusíme se ochuzovat o dobroty z grilu ani s příchodem podzimu. Mnoho z nás už vlastní domácí gril, který stačí jenom strčit do zásuvky. A co na něm můžete přichystat? Např. recepty, které vznikly ve spolupráci české mlékárny Hollandia a juniorské sekce Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

Grilované kuřecí placičky s restovanými fazolkami a jogurtovým dipem
Suroviny:
500 g kuřecího masa
2 lžíce citronové kůry
2 chilli papričky
1 vejce
sůl
pepř
zelené fazolky
anglická slanina
olej
Selský bílý jogurt Hollandia
citronová šťáva
čili

Postup:
Kuřecí maso rozemeleme nebo rozmixujeme. Maso smícháme s citronovou kůrou, najemno nakrájenou čili papričkou a vejcem. Osolíme a opepříme. Ze směsi vytváříme placičky a grilujeme z obou stran.Fazolky krátce spaříme ponořením do horké vody a ihned poté vložíme do ledové vody. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na pánvi orestujeme. Později přidáme i fazolky. Nakonec připravíme jogurtový dip. Smícháme bílý jogurt Hollandia se špetkou chilli, orestovanou slaninou a citronovou šťávou.

Grilovaný ananas, müsli buchtička z jogurtu s jogurtovým drinkem (5 porcí)
Suroviny na posypku na buchtičky:
28 g špaldové mouky
14 g vloček
22 g třtinového cukru
22 g másla
15 g nahrubo nasekaných arašídů

Postup – posypka:
Nejprve si vytvoříme posypku, kterou budeme později buchty posypávat. Smícháme dohromady všechny ingredience a vytvoříme tak drobenku. Hotové uložíme do mrazu do doby, než nevytvoříme těsto.

Suroviny na buchtičky (cca 5 kusů):
32 g vloček
32 g hladké mouky
32 g špaldová mouky
3 g soda na pečení
špetka soli
66 g másla
22 g třtinového cukru
116 g Selského bílého jogurt Hollandia
2 vejce

Postup – buchtičky:
Smícháme vločky, mouku, sodu a sůl. Rozpustíme si v kastrůlku máslo společně s cukrem a mícháme, dokud se vše dobře nerozpustí. Do směsi vmícháme jogurt a vejce. Spojíme se sypkou částí a dáme do vymazaných forem libovolného tvaru (můžeme použít i papírové košíčky). Těsto posypeme hotovou posypkou a pečeme na 180 °C, 25 minut.

Suroviny ananas (6 kusů)
limetová šťáva z jedné limety
½ ananasu
50 g třtinového cukru
40 ml vodky

Postup:
Ananas očistíme, vykrojíme střed a nakrájíme na kolečka. Pokapeme šťávou z limety a položíme na gril. Po lehkém opečení posypeme třtinovým cukrem a necháme zkaramelizovat. Nakonec lehce pokapeme vodkou a flambujeme.

Zmrzlina z Bio Bifi Drinku
Suroviny:
3 kusy Bio BIFI drink Hollandia mango a ananas

Postup:
Zmrzlinu připravíme tak, že Drink nalijeme do ploché nádoby a vložíme do mrazáku. Počkáme, dokud směs nezmrzne. Zmraženou směs vyklepeme z nádoby, nakrájíme na menší kousíčky a rozmixujeme. Recept můžeme připravovat i ve variantě bez zmrzliny, jen s drinkem anebo úplně bez Bio BIFI drinku.

Zdroj a foto: Hollandia

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.