Zell am Ziller: Navštivte osvědčený Genießer Hotel Theresa

Pro nadšené vyznavače zimních sportů je Zillertal opravdu špičková destinace. Od lyžování ve všech variantách, přes sáňkování, běh na lyžích a bruslení – každý si tu najde to své. Ve čtyřech lyžařských areálech je k dispozici celkem 535 kilometrů sjezdovek a 180 moderních lanovek a vleků, které lyžaře vyvezou až do nadmořské výšky 3.250 metrů. Zimní sezóna začíná 5. prosince.

Hotel Theresa je klasický tyrolský rodinný podnik v malebném středisku Zell am Ziller uprostřed zillertálských Alp. Už první dojem je jako balzám na rány stresovaných z měst, kteří jsou zvyklí spěchat od termínu k termínu: všude hodně dřeva, útulný nábytek a teplé světlo – to vše vytváří prostředí, kam se člověk rád uchýlí k oddechu.

Hotel poskytuje perfektní hotelový komfort, útulné pokoje v několika stylech, wellness areál na ploše 3000 metrů čtverečných s krytým bazénem a vířivkou s panoramatickým výhledem na zasněžené vrcholy hor nebo na veleklidný a světlem zaplavený Sonnenhaus, kde relaxujete u krbu na vyhřívaných lehátkách. Zde si rozmazlíte tělo i ducha – od anti-agingových programů až po všechny druhy masáží a zábalů včetně pohádkové procedury Maharadjabad pro dva.

Lekce pro gurmety
Prvotřídní požitek a vyváženost z hlediska zdravé výživy vytváří společně perfektní harmonii. Kuchaři v hotelu Theresa pod vedením šéfkuchaře Stefana kouzlí každodenně důmyslná menu, která jsou nejen pastvou pro oko, ale především skvěle chutnají. Stefan Egger přesně ví, jak připravit jídla, která jsou zdrojem energie a kondice (je to diplomovaný dietolog, což není u šéfkuchařů příliš běžné) – a to vše v labužnickém balení. Stefan klade největší důraz na kvalitní čerstvé produkty od sedláků z nejbližšího okolí. Neuvěřitelným způsobem dokáže sladit věci zdravé a věci lahodné. Výsledkem je nevšední kulinářský zážitek. Hotel vlastní i lovecký revír, takže stačí lovecký lístek a Stefan vás vezme na lov. Speciální přání nejsou odmítána: vegetariánům i diabetikům – každému vychází kuchařský tým svědomitě vstříc a splní jeho požadavky.

Co je jídlo bez vína …
Skvěle zásobený sklep má na starosti Theresa Egger, nejmladší rakouská sommeliérka. Jak sama říká: „Víno je moje filozofie. Pro každého exituje to jeho víno a já musím zjistit, které to je. Víno je moje vášen, moje radost.“

Zdroj a foto: www.theresa.at, www.zillertalarena.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.