Valentýnské recepty od MatchaTea

Den svatého Valentýna je v Česku poměrně oblíbeným svátkem, a tak se okolo 14. února všechno kolem barví do růžových a červených odstínů. Už vás tyhle barvy nebaví? Zkuste na to letos jít jinak a vsaďte na zelenou s MatchaTea!

MatchaTea srdcové cappuccino
Ingredience:
200 ml mléka (můžete použít třeba mandlové)
2 g MatchaTea

Postup:
Nasypte prášek MatchaTea s 80 ml teplé vody (cca 80 °C) a míchejte, dokud se nevytvoří pěna. Mléko ohřejte a napěňte (ručním či elektrickým napěňovačem) do takové podoby, jak ho máte rádi. Opatrně nalijte napěněné mléko do teplé vody s MatchaTea a upravte tak, aby na povrchu vytvořilo tvar srdce. Vychutnejte si své cappuccino!

MatchaTea zamilované muffiny
Ingredience:
1 ½ hrnku polohrubé mouky
½ lžičky soli
1 lžička prášku do pečiva
1 lžíce MatchaTea (podle chuti)
½ hrnku cukru
1 vejce
1 hrnek mléka
1/3 hrnku rozpuštěného másla
¼ hrnku nasekaných vlašských ořechů (pokud máte rádi)

Postup:
Předehřejte si troubu na 175 °C, nachystejte si 12 vymazaných muffinových formiček. V jedné míse zamíchejte mouku se solí, práškem do pečiva, MatchaTea a cukrem. Ve druhé míse smíchejte vejce, rozpuštěné máslo a mléko. Obsah obou misek opatrně smíchejte dohromady a pokud chcete přidejte ořechy. Těsto rozdělte do formiček. Pečte v předehřáté troubě dozlatova zhruba 25 minut. Nechte vychladnout a vyklopte. Dozdobte podle vašich představ (třeba bílou čokoládou) a můžete podávat.

MatchaTea keksy plné lásky
Ingredience:
150 g másla
150 g práškového cukru
1 ½ MatchaTea
250 g hladké mouky
3 žloutky
1 lžička vanilkového extraktu

Postup přípravy:
Vyšleháme máslo s práškovým cukrem do pěny, poté přidáme MatchaTea, žloutky, vanilkový extrakt, a ještě jednou zašleháme. Nakonec přidáme mouku a rukama zpracujeme pevné těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 40 minut odpočinout v ledničce. Předehřejeme si troubu na 175 °C. Těsto vyválíme na pomoučené desce a vykrajujeme libovolné tvary (srdce) a ukládáme je na plech pokrytý pečícím papírem. Pečeme asi 10 minut. Je třeba si dát pozor. Když okraje začnou hnědnout, keksy jsou hotové. Postup opakujeme i se zbývajícím těstem, necháme vychladnout a podáváme.

Zdroj receptů a foto: https://www.matchatea.cz/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.