Hrozíte se každodenního vaření? Sepište si jídelníček

Už dva týdny jsou kvůli epidemii koronaviru zavřené všechny školy a lidé musí kvůli omezení pohybu zůstávat doma. Přináší to s sebou celou řadu změn, se kterými se musíme vypořádávat. Rodiny jsou nucené spolu najednou trávit celé dny doma, přičemž školáci musí plnit úkoly zadané školou a rodiče často navíc na dálku pracují. A k tomu se přidává každodenní maraton v kuchyni, protože děti i dospělí potřebují teplý a vydatný oběd.

Kdo je zvyklý vařit jen o víkendu a často chodit do restaurací, může být z náhlé změny režimu vykolejený. Chystat obědy a večeře sedm dní v týdnu není nic jednoduchého a vyžaduje to spoustu času i dobrého plánování. Dobrý nápad je, udělat si na každý týden dopředu jídelníček. Nebudete muset každý den ráno přemýšlet, co budete vařit, a zjišťovat, jestli na to vůbec máte doma suroviny. Díky jídelníčku můžete do obchodu chodit jen jednou za pár dní a přesně budete vědět, co musíte nakoupit.

Tip na jednoduché a rychlé jídlo v době karantény:

Bramborové tapas s trhaným masem
Suroviny:
500 g brambor
3 lžíce bramborového škrobu
sůl dle chuti
bylinky na ozdobu
1 žloutek
1 lžíce bylinek (máta, šalvěj, rozmarýn, bazalka, pažitka)
380 g Trhané maso Hamé originál
sádlo na smažení

Postup:
Brambory oloupeme, nastrouháme nahrubo a vymačkáme z nich přebytečnou tekutinu. Do mísy s bramborami přidáme žloutek, škrob, bylinky a sůl. Vše důkladně promícháme. Na pánvi rozehřejeme sádlo a smažíme na něm kulaté placičky z těsta do zezlátnutí. Trhané maso ohřejeme podle návodu na obalu. Na talíř připravíme jednotlivé placičky, na které pokládáme maso. Nakonec zdobíme bylinkami.

Zdroj a foto: Hamé

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.