Velikonoční recepty 3x jinak: Inspirujte se Agátou Hanychovou, pekařem Martinem Hanusem nebo foodblogerkou Veronikou Koko Šmehlíkovou
Letošní Velikonoce budou jiné než ty, na které jsme zvyklí. Ale možná právě proto, že většinu času trávíme doma, si tyhle svátky jara užijeme víc než kdy dřív. Upéct vláčného beránka podle foodblogerky Veroniky Koko Šmehlíkové zvládnou i úplní začátečníci, zatímco zkušenější si mohou troufnout na mazanec a inspirovat se radami pekařského technologa Martina Hanuse. Zkrátka nepřijdou ani příznivci zdravého životního stylu, s těmi se o velikonoční fitrecept podělí moderátorka Agáta Hanychová. A všichni společně si pak můžou vychutnat pondělní koledu v podání skupiny Čechomor a Martiny Pártlové.
Pro někoho je pečení radost, pro druhého trest. Buď, jak buď, o letošních Velikonocích si na internetové televizi Mall.tv přijdou na své všichni, kdo rádi překonávají nové výzvy a zdokonalují se ve svém koníčku, i ti, kdo v kuchyni svádí lítý boj. Jak s minimem zkušeností a času připravit vláčného beránka ukáže v pořadu Menutovka z karantény populární foodblogerka Veronika Koko Šmehlíková. „U pečení beránka je asi nejdůležitější pořádně vymazat a vysypat formu a moc na něj nespěchat. Základ je dobře propéct hlavu a nespálit zadek,“ doporučuje sympatická blondýnka, která přestože má na kontě řadu ocenění včetně absolutního vítězství v kategorii Foodblog roku, paradoxně pečení příliš neholduje, a tak si ho snaží nekomplikovat.
To Mistr Pekař je ukázkou pravého opaku, poctivého řemesla, které vyžaduje jistou dávku trpělivosti a zručnosti. Martin Hanus, pekařský technolog a odborný konzultant s dvacetiletou praxí v něm divákům prozradí základní pekařská pravidla i osvědčené fígle, které není radno opomíjet. V prvním díle zadělá na mazanec, v těch dalších na máslové housky, rozmarýnové grissini, sladké loupáky a hamburgerové nebo low carb bulky. A samozřejmě taky na chleba.
Na své si přijdou i fanoušci zdravého životního stylu. Inspiraci najdou u dvojnásobné maminky a bývalé modelky Agáty Hanychové, která peče beránka „light“. „Letos budu dělat odlehčenou verzi velikonočního beránka, poslední dobou mi přijde, že mlsáme až moc. Kromě beránka budeme s Kryšpínem péct také velikonoční perníčky podle rodinného receptu. O ty se ochudit rozhodně nenechám,“ plánuje Agáta, která se na Mall.tv dělí i o tipy, jak zapojit do velikonočních příprav děti, obarvit vajíčka tím, co dům dal, nebo vyzdobit zahradu.
A co by to bylo za Velikonoce bez zasloužené pomlázky! O tu se postará Čechomor s Martinou Pártlovou, který na internetové televize zahraje živě v rámci série #kulturažije v pondělí 13. dubna od 20 hodin. Svým speciálním akustickým koncertem podpoří skupina linku důvěry Senior telefon, kterou organizace ŽIVOT 90 pomáhá starším lidem překonávat tíživé životní situace. Přispět na ni může kdokoli částkou v libovolné výši prostřednictvím odkazu umístěného pod přímým přenosem na www.mall.tv.
Zdroj a foto: mall.tv