Bohušovická mlékárna představila nový SKYR vanilku a letní limitky

Do stálé nabídky bohušovického SKYRU přibyla vanilková příchuť. Ta je spolu se SKYREM borůvkou oproti ostatním ochuceným variantám charakteristická o 30 % nižším obsahem cukru. Celá řada se poté vyznačuje minimem tuku (0,1 %) a vysokým obsahem bílkovin (až 12 g ve 100 g výrobku). Vyrobena je z mléka od českých farmářů.

Na SKYRU zákazníci kromě charakteristické chuti oceňují právě již zmíněné nutriční hodnoty, díky kterým jej lze využít také jako součást jídelníčku sportovců, dětí, seniorů či těhotných i kojících žen. Vhodný je také při redukčních dietách, zvyšování kondice, nabírání svalové hmoty a celkovém zlepšení životního stylu. Tyto oblíbené zakysané výrobky navíc obsahují i vitamín D, důležitý pro kosti a správné fungování imunitního systému.

Řada SKYR Bohušovické mlékárny čítá celkem sedm příchutí stálé nabídky – neochucený natur, jahodu, brusinku, broskev-meruňku, višeň-čokoládu, borůvku a nově také vanilku se sníženým obsahem cukru. Kromě toho chystá mlékárna dvakrát ročně limitovanou edici ladící s daným ročním obdobím, pro toto léto jde o příchutě mango-maracuja a třešně-černý rybíz.

SKYR uvedla na český trh jako první Bohušovická mlékárna, a to v květnu roku 2016. Islandskou tradiční pochoutku z Bohušovic koupíte v prodejních sítích BILLA, Globus, Kaufland, Makro, TESCO, COOP, Žabka, Košík.cz, Rohlik.cz a dalších. Cena: 19,90 Kč.

SE SKYREM V KUCHYNI
Bohušovický SKYR slouží nejen jako bílkovinami nabitá svačina, ale také jako ingredience v teplé i studené kuchyni. Jako inspiraci vám přinášíme recepty na vajíčkovou svačinu, vanilkový rýžový puding a smetanové SKYR těstoviny.

Vajíčková svačina se Skyrem 
Ingredience :
60 ml bohušovického SKYRU Natur
1/2 citronu
Sůl
Mletý pepř
2 lžíce olivového oleje
2 vejce
1 polévková lžíce nasekaných bylinek, jako je bazalka, kopr, pažitka, nebo petržel

Postup: 
V malé misce smíchejte SKYR a citronovou šťávu (slupku od citronu nevyhazujte). Dochuťte solí a pepřem. V nepřilnavé pánvi na středně vysoké teplotě zahřejte olivový olej. Vylejte do ní vejce rozmíchaná v hrnku, posypte trochou soli a pepře. Snižte teplotu plotny a přikryjte pánev poklicí. Nechte omeletu vařit v páře, dokud není pevná. Hotovou omeletu dejte na talíř a navrch rozetřete skyrový dip. Pokapejte zbývajícími kapkami citronu a posypte bylinkami.

Vanilkový rýžový puding se Skyrem 
Ingredience:
2 šálky vody
Špetka soli
2 lžíce sladidla ze stévie
1/4 vanilkového lusku
100 g dlouhozrnné rýže
50 g rozinek
50 g bohušovického SKYRU Vanilka
50 ml mléka
Špetka mleté ​​skořice

Postup:
Smíchejte vodu, sůl, sladidlo, semínka z vanilkového lusku a rýži v hrnci (ideálně s dvojitým dnem) a přiveďte k varu. Snižte teplotu na minimum a vařte asi 50 minut. Poté přidejte rozinky a pokračujte ve vaření, dokud se téměř veškerá tekutina nevstřebá a rýžová kaše nebude jemná (asi 15 minut). Nechte směs rýže vychladnout zhruba 10 minut a vmíchejte vanilkový SKYR, mléko a skořici. Podávejte teplé.

Smetanové Skyr těstoviny se slaninou a hráškem 
Ingredience:
500 g těstovin
400 g hrachových lusků (mražených)
2 lžičky olivového oleje
4 plátky silně řezané slaniny
200 g bohušovického SKYRU Natur
80 g parmezánu
Sůl a mletý pepř
Šťáva z půlky citronu
Hrst čerstvé pažitky

Postup:
Přiveďte k varu velký hrnec slané vody a vložte do něho těstoviny. Těsně před tím, než budou hotové, přidejte hrachové lusky a znovu přiveďte k varu. Mezitím nakrájejte slaninu na malé kousky, zahřejte na pánvi olivový olej a za občasného míchání slaninu opečte. V závislosti na tom, jak byla slanina prorostlá, odlejte přebývající tuk, v pánvi by měly zůstat asi dvě polévkové lžíce.

Slejte těstoviny s lusky a po odkapání je smíchejte se slaninou. Přidejte SKYR a parmazán. Pokud je směs příliš hutná, můžete přidat trochu vody. Dochuťte směs solí, pepřem a šťávou z citronu. Podávejte ozdobené nastrouhaným sýrem a nakrájenou pažitkou.

Zdroj a foto: www.skyrcz.cz

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.