Sýrovo-tvarohové krekry

Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ přináší ve spolupráci s food blogerkou Barborou Charvátovou recept z mléka a mléčných výrobků, které si děti doslova zamilují – sýrovo-tvarohové krekry.

Na zhruba 100 krekrů budeme potřebovat:
200 g goudy či podobného sýra
250 g (vanička) plnotučného tvarohu
2 vejce
80 g přepuštěného či klasického másla
300 g hladké mouky (může být i špaldová)
Sůl, koření či semínka na finální posypání dle chuti

Postup:
Sýr nastrouhejte a dejte do mísy. Přidejte vejce, tvaroh, změklé máslo a mouku a propracujte v kompaktní těsto. To vyválejte na placku a přímo na pečícím papíře nakrájejte nejdříve na čtverečky, a poté na trojúhelníčky. Upečte vcelku, nemusíte skládat po jednotlivých kouscích na plech, ale samozřejmě pokud chcete, klidně můžete z těsta i vykrajovat různé tvary a na plech je skládat. Nyní můžete, podle chuti, krekry posypat kořením, solí, či třeba mákem – záleží, co mohou vaše děti a co jim také chutná. Pečte v troubě vyhřáté na 180°C přibližně 15 minut, nebo jinak – dle zkušeností s vaší troubou, zkrátka dozlatova.

Zdroj a foto: www.mlecnavlna.cz

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.