Chateau st. Havel sestavil anticovid menu pro 10 dní karantény

V těchto zvláštních dnech čelíme všichni mimořádným výzvám – ovšem všechny mají společný průsečík: domácí vaření. Pokud jste v karanténě, máte home office nebo prostě chcete pomoci zastavit covid-19 tím, že na deset dní přestanete navštěvovat restaurace a obchody, přinášíme vám přímo delikatesní řešení. Desetidenní menu od šéfkuchaře, které je postaveno na pestré a vyvážené stravě, a přitom zajistí bezpečnost vaši i vašeho okolí.

„Vzhledem k tomu, že je dnes obrovské množství lidí v karanténě, nemalý počet obyvatel postihla nemoc covid-19 a musí zůstat doma bez možnosti nakoupit si kvalitní potraviny, rozhodli jsme se jim pomoct v boji proti této nemoci skvělým jídlem. Protože i naše kvalitní jídlo léčí,“ říká šéfkuchař a moderátor televizní show Ondra Slanina. Ve své pražské restauraci Chateau st. Havel sestavil pestrý a vyvážený jídelníček mimořádně vhodný pro deset dní karantény. Nejedná se o žádnou krabičkovou dietu, ale o pestrou nabídku jídel na celý den, které skvěle zasytí, uspokojí zrak i chuťové pohárky. A vzhledem k tomu, že v karanténě i následujícím období musíme omezit volnočasové aktivity, je menu sestavené tak, aby nedocházelo ani k nežádoucímu nárůstu váhy. Dále je perfektně šité na míru lidem, kteří fungují v režimu home office: vybraná jídla rozhodně neuspí mozek, naopak podpoří další koncentraci na práci. „Připravili jsme pestré menu na deset dní, případně lze objednat i na pracovní týden, tedy na pět dní. Je jasné, že jídlo musíte mít čerstvé a zároveň vám nechceme obsadit celou ledničku. Proto vám nejprve doručíme pokrmy na pět dnů a pátý den přivezeme jídlo na dalších pět dní. Ať jste postiženi koronavirem, jste v karanténě nebo pracujete z domova, tak neváhejte a objednávejte. My vás nedáme. Společně to zvládneme!“ slibuje Ondřej Slanina.

Bojujeme proti koronaviru skvělým, pestrým a vyváženým jídlem.
1. Dýňový krém
Pečené kuřecí paličky s tymiánem, kávou a fíky, s libečkovými brambory
Thajské zeleninové curry s tofu a jasmínovou rýží

2. Bramborová polévka
Ve vakuu pomalu pečené vepřové karé s paprikovou omáčkou a tymiánové bramborové nočky
Kuřecí rolka plněná pražskou nádivkou s grilovanou zeleninou

3. Drůbeží kaldoun
Krůtí prsa marinovaná v martini a bazalce na špízu s cuketou, s bramborovou kaší a baby kukuřicí
Italské rizoto s drcenými tomaty, lanýžovým olejem a pečenými krevetami

4. Pórkový krém s vejcem
Hovězí svíčková pečeně s brusinkami a žemlovým knedlíkem
Filet pražmy královské na mále s pečenou dýní a máslovou omáčkou

5. Zeleninový krém se zakysanou smetanou
Vepřový karbanátek s gorgonzolou, s kaštanovým pyré a baby kapustou
Telecí ragú s kořenovou zeleninou a jasmínovou rýží

6. Francouzská bouillabaise s kousky ryb
Konfitované kachní stehno, pyré z červené řepy a bramborové noky
Strigoly s kousky lososa a cherry rajčátky ve smetanové omáčce

7. Cuketový krém s pažitkou
Hovězí roštěná s pepřovou omáčkou, fazolovými lusky s uzeným špekem a s pečeným bramborem
Lasagne bolognese s tomatovou omáčkou

8. Italská minestrone polévka
Kančí kýta se šípkovou omáčkou a švestkovým suflé
Kuřecí wok se zeleninou a jasmínovou rýží

9. Zámecká kulajda s vejcem
Vepřová líčka na víně s celerovým krémem a glazovanou červenou řepou
Zapečené brambory s uzeným masem a parmazánem

10. Kokosová polévka tom kha gai se zeleninou
Steak z vepřové pečeně v šalotkové omáčce s pikantní glazovanou karotkou, mačkaný brambor
Gratinovaná treska s dýňovým bulgurem a pečenou cuketou

Cena kompletního desetidenního menu je 2 900 korun. Cena pětidenního balíčku je 1 690 korun.  Lze i v bezlepkové a bezlaktózové variantě za 3 900 korun respektive 2 190 korun.

OBJEDNÁVEJTE NA https://eshop.chateauhotel.cz/ případně v nové aplikaci

Zdroj a foto: www.chateauhotel.cz

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.