Retro citronová babeta s rýžovou moukou

Citronová babeta býval spíš moučník nouze nebo hlavně rychlá či cestovní snídaně. Na pultech obchodů už ji nenajdeme, můžeme si ale připravit její domácí variantu! Zkuste tu naši s rýžovou moukou Pernerka, určitě nezklame.

Suroviny:
4 vejce
200 g moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru
150 g hladké rýžové mouky Pernerka
1 balíček vanilkového pudinkového prášku
150 ml oleje
citronová kůra z jednoho citronu
šťáva ze dvou citronů
máslo a hrubá mouka na vysypání formy

Postup:
Nejprve si rozdělíme všechna vejce na bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přisypeme 200 g moučkového cukru a dobře vyšleháme. Přidáme 150 ml oleje a opět prošleháme. Přidáme kůru nastrouhanou z chemicky neošetřeného citronu, balíček vanilkového cukru, balíček vanilkového pudinkového prášku, šťávu ze dvou menších citronů (cca 25 ml), rýžovou mouku a promícháme. Pak ještě zapracujeme tuhý sníh. Hotové těsto vylijeme do dvou forem o průměru 18 a 23 cm vymazaných máslem a vysypaných hrubou moukou a uhladíme ho. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 25-30 minut. Vychladlé babety nazdobíme moučkovým cukrem pomocí zdobící šablony.

Zdroj a foto: Pernerka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.