Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

V pražském Karlíně vznikne první čistě veganská zmrzlinárna

Menší česká rodinná firma s názvem Imaginární zmrzlina se již dva roky věnuje výrobě kvalitní veganské zmrzliny z kešu ořechů a kokosového mléka. Zmrzlina se doposud vyráběla v pronajaté kuchyni a k dostání byla pouze přes e-shop nebo ve vybraných podnicích. Tým Imaginární zmrzliny se ale nyní chce výrobě své veganské zmrzliny začít věnovat na plno a prodávat ji zákazníkům přímo do ruky v kornoutu. K tomu by brzy měla posloužit první česká veganská zmrzlinárna v pražském Karlíně, jejíž vznik lze nyní podpořit na Hithitu.

Složení všech Imaginárních zmrzlin je 100% rostlinné, jednoduché a smysluplné. Základ všech “mléčných” zmrzlin tvoří vždy kešu ořechy a kokos. Díky tomu má skvělé nutriční hodnoty. Složení dále tvoří kakaové máslo, kokosový olej, přírodní řepný cukr, voda, inulin z agáve a špetka soli. I když je v ní cukru mnohem méně, než je u jiných zmrzlin běžné, je sladká tak akorát díky kokosu, který jí přidává svoji esenci. 80 % surovin, které Imaginární zmrzlina používá, je v BIO kvalitě, což zaručuje, že je zmrzlina oproti klasickým variantám zdravější a vyráběná z opravdu kvalitních a pečlivě vybíraných surovin. Všechny nabízené zmrzliny jsou navíc bez lepku, laktózy a sóji. Jediným možným alergenem jsou tak kešu ořechy. Majitelé ale už nyní pracují na příchuti, kde nebudou ani kešu oříšky, aby si na Imaginární zmrzlině mohl pochutnat opravdu každý.

Nyní imaginární, brzy skutečná zmrzlinárna: podpořit lze na Hithitu
Imaginární zmrzlinu založili Lalika a Pavel, dva zmrzlinoví nadšenci, kteří chtějí světu ukázat, že zmrzlina jde vyrábět i jinak. Smysluplněji, šetrně k naší planetě, a přesto se skvělým chuťovým zážitkem. Jejich zmrzlina chutná jak veganům, tak i lidem, co se stravují klasicky. A proč se jmenuje Imaginární? Pojmenovali ji tak nejen, proto že si ji sami vymysleli, ale také kvůli tomu, aby se ostatní museli zamyslet nad tím, co tento název znamená. Navíc je jiná než klasická zmrzlina a o tom, zda je skutečná, se musí přesvědčit každý sám.

První čistě veganská zmrzlinárna v České republice vznikne v pražském Karlíně u Negrelliho viaduktu, kde Lalika s Pavlem našli skvělý prostor, který je pro pobočku Imaginární zmrzliny jako stvořený. K tomu, aby zmrzlinárnu během jara skutečně otevřeli, jim nyní schází potřebné finance. Ty se aktuálně snaží vybrat skrz kampaň na crowdfundingovém portálu Hithit. „Vybrané finance nám pokryjí základní náklady spojené s otevřením zmrzlinárny. Použijeme je na rekonstrukci prostor, nákup většího stroje na výrobu zmrzliny, mrazáky a další vybavení,“ popisuje Lalika, jedna z dvojice zakladatelů Imaginární zmrzliny.

Kromě otevření zmrzlinárny chce dvojice mladých podnikatelů pracovat na tom, aby byla Imaginární zmrzlina dostupnější nejen v Praze, ale také po celé České republice. V brzké době plánuje spustit rozvoz zmrzliny přes e-shop i mimo Prahu. Zmrzlina se ve zmrzlinárně bude prodávat jak do kornoutu, tak do 100% rozložitelných kelímků. Takto zabalenou si ji zákazníci budou moci zakoupit přímo v podniku nebo si ji nechat dovést až k sobě domů.

Foto: archiv Hithit

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *