Grilovací sezóna v plném proudu: Inspirujte se tipy na ohniště a grilovací místa v Praze

S létem se neodmyslitelně pojí oblíbená grilovací sezóna. Přestože jsme si letos museli na teplé počasí počkat o něco déle než loni, hřejivé sluneční paprsky lákají k výletům do přírody. Procházku na čerstvém vzduchu může doplnit posezení u dobrého jídla a pití. Na území Prahy se nachází několik veřejných míst, kde je možné rozpálit gril nebo rozdělat oheň. Obchody Albert nabízejí široký sortiment grilovacích produktů a pochutin, které se skvěle hodí na rodinnou oslavu nebo posezení s přáteli.

Praha nabízí celkem osmnáct míst, kde lze rozdělat oheň nebo rozpálit gril. U všech piknikových míst je dostatek místa k sezení, koš na odpadky a někdy i dřevěný stůl s lavicemi. Pak už stačí jen dát si doma práci s přípravou oblíbených potravin nebo si vybrat v obchodě ze širokého sortimentu grilovacích pochutin.

Podle prodejních dat obchodů Albert u zákazníků stále narůstá obliba kvalitních burgerů. „Zákazníci nenakupují pouze podle ceny, stále více se zajímají o kvalitu, čtou si etiketu, zajímá je původ masa a to, jakým způsobem bylo se zvířaty zacházeno, a zda byl dáván při chovu důraz na dobré životní podmínky zvířat. Stejné trendy se prosazují také u nabídky masných produktů na gril. U zpracovaného masa navíc zákazníci hledají výrobky s co nejmenším množstvím přídatných látek, tzv éček,“ říká Jiří Mareček, ředitel komunikace obchodů Albert a dodává: „Proto jsme vloni uvedli na trh prémiový burger z masa plemene Angus, který se trefil do poptávky našich zákazníků a díky velké oblíbenosti jsme jej postupně zařadili také do stálé nabídky. Zákazníkům nabízíme také české Královské kuře, které je chováno dvakrát déle, což se odráží mimo jiné i v jeho chuti. Výborně se hodí i na gril.“

S vlastním grilem, ale i bez něj
Místa vyhrazená na Petříně nebo ve Stromovce se hodí pro návštěvu s přenosným grilem. Obě se nachází v docházkové vzdálenosti od dětských hřišť. Další vyhrazená místa jsou také v parku na Vítkově nebo v oboře Hvězda.

Bez grilu mohou zájemci zavítat na místa s otevřeným ohništěm. Při návštěvě je však nutné dodržovat návštěvní řád, který obsahuje informace, za jakých podmínek je možné oheň rozdělávat. Opéct si špekáček lze třeba v Divoké Šárce, kde se poblíž ohniště nachází také koupaliště, které láká k osvěžení. Ze stanice metra „Petřiny“ je přibližně po 20 min. pěší chůzí dostupné veřejné ohniště v oboře Hvězda.

Poblíž ohniště v Prokopském údolí se nachází dětské hřiště, v docházkové vzdálenosti je zde také vyhlídkové místo nebo venkovní posilovna. Milovníky koní pak nejspíš naláká návštěva ohniště v Chuchelském háji pouhé dva kilometry od dostihového závodiště. Vyžití pro děti i dospělé nabízí také ohniště v Kunratickém lese, který je necelou půlhodinku chůze od zoo koutku s dětským hřištěm. Odpočinkové místo s možností rozdělat oheň, dětským hřištěm a venkovní posilovnou se nachází také v Ďáblickém háji. Při cestě autem nabízí dobré parkování například Hostivařský lesopark, nebo veřejné ohniště v Hloubětíně.

Nejen maso však potěší strávníky u ohně. Češi se čím dál častěji pouštějí také do testování bezmasého sortimentu na gril. „Zákazníci více vyhledávají nejen klasické burgery v bio kvalitě, ale i vegetariánské či veganské alternativy tohoto sortimentu. Zájem o sortiment alternativních zdrojů bílkovin rostlinného původu v poslední době výrazně roste. Jde například o vegetariánské párky, tofu či tempeh,“ uzavírá Mareček. 

Zdroj a foto: Albert

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.