Nová restaurace Dian: Ochutnejte exotickou kuchyni v lokálním pojetí

Di An v překladu znamená „Jít jíst“. V moderní restauraci Dian však nejen zaženete hlad, ale uspokojíte i všechny ostatní smysly. Dokonale vyváženými pokrmy v netradičních kombinacích rozmazlíte své chuťové pohárky, precizní prezentace jídla potěší váš zrak, čichové buňky zapojíte při degustaci přírodních vín a dokonalý interiér z přírodních materiálů vás bude lákat k doteku. Dokonce i váš šestý smysl vám napoví, že tady nejste naposledy.

V Dian najdete dvě rozdílná menu. Obědová nabídka je jednodušší, potěší však i vegetariány, protože minimálně jedno jídlo je vždy bez masa, nebo ho lze na přání upravit. Stálicemi jsou Pho Bo a Bun Bo, doplněné o nejrůznější speciality z woku nebo stew pod taktovkou místních šéfkuchařů. Večerní a sobotní menu pak nabízí propracovanější asijské pokrmy ze sezónních surovin. Jídlo je podle vietnamské tradice servírováno doprostřed stolu a vybízí tak hosty ke sdílení.

Interiér restaurace Dian evokuje tropickou oázu s důrazem na živé přírodní prvky. Hlavním elementem je dřevo, naturální atmosféru a příjemnou energii podniku dokresluje více než 150 živých rostlin. Restaurace je koncepčně rozdělena do tří hlavních částí: přední část restaurace dýchne na hosty svým dynamickým prostředím díky pohledu do otevřené kuchyně, střední část podniku s podlouhlými stoly pojme i početné skupiny hostů, zadní část nabízí naopak klidné a intimnější prostory. Na své si tak přijde opravdu každý.

Restauraci Dian založili bratři Giang a Khanh Ta a je již jejich třetím společným počinem. Jako první otevřeli restauraci Gao Den ve Stodůlkách, o pár let později následovala restaurace Taro zaměřená na degustační menu. Více o restauraci Dian najdete na jejích webových stránkách dianrestaurant.cz, nebo sociálních sítích Facebooku @dianprague a Instagramu @dianprague.

Tip šéfkuchaře Khanha Ta:
„Přijďte ochutnat náš hovězí rendang, který servírujeme s lanýžem, milk breadem a divokým česnekem. Nejen vegetariánům jistě zachutná náš pečený květák s miso, celerem a lískovými ořechy.“

Zdroj a foto: dianrestaurant.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.