Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Jak na přípravu oblíbeného letního pokrmu. Kvalitní maso jako základ dobrého burgeru!

Masové burgery jsou oblíbenou pochoutkou, obzvláště pak v období grilovací sezony. Ať už pro grilování zvolíme již hotovou masovou směs nebo ji budeme dochucovat sami, základem by mělo být velmi kvalitní maso. Pak už stačí dbát několika základních rad a chutné burgery jsou na světě.

Burgery jsou nejen rychlé na přípravu, ale můžete s nimi vytvořit celou řadu chutných kombinací. Stačí trochu obměnit náplň a na své si přijde každý – milovník pálivých chutí, masa či vegetarián. Jako příloha se pak hodí svěží salát nebo populární batátové hranolky.

Klasické burgerové dilema zní, zda koupit již připravené a ochucené maso, nebo si ho umíchat doma podle chuti. „U nás v Albertu nabízíme zákazníkům obě varianty. V sortimentu máme hotové burgery z kvalitního masa v celé řadě variant od pikantního jalapeño až po prémiový Angus burger z irského vyzrálého hovězího masa, které stačí dát rovnou na gril. Vedle toho je u nás možné vybírat také z nabídky mletého masa různých druhů k dochucení podle chutí zákazníků,“ říká Robert Birov, manažer kategorie masa v obchodech Albert a dodává: „Novinkou je Bio Hovězí burger z řady Nature’s Promise, který obsahuje 97% podíl masa.“

Tip: Vyzkoušejte Nature’s Promise Bio Hovězí burger s 97 % masa
Bio hovězí maso pochází ze zvířat od farmářů, kteří se orientují na zemědělskou výrobu šetrnou k přírodě a produkci zdravých bio potravin. Bio hovězí maso zraje dostatečně dlouho vybourané ve čtvrtích, aby byla zaručena jeho křehkost a vynikající chuť.

6 kroků pro dokonalý burger

  1. Nebojte se tučnější masové směsi. Nezapomínejte, že tuk je nositelem chuti. Jen z libového masa by burger nebyl dostatečně šťavnatý ani chutný.
  2. Zvolte přísady.Přidejte sůl a pepř, případně koření a čerstvé bylinky. Profesionální šéfkuchaři jsou striktně proti přidávání strouhanky a vajíčka. Pro domácí vaření můžeme být trochu shovívavější čistě z praktického důvodu, neboť směs s vajíčkem bude lépe držet pohromadě a snadněji se opékat. Strouhanku ale raději vynechte.
  3. Nepřehánějte to s mícháním.Burgerovou směs propracujte jen zlehka. Přílišné míchání masu nesvědčí a mohlo by být po opečení tuhé.
  4. Šup s nimi do lednice.Navlhčenýma rukama vytvarujte burgery a před tepelnou úpravou je půl hodiny vychlaďte v lednici. Rozvine se chuť a budou tak lépe držet tvar při grilování. Než dáte jednotlivé burgery na gril, nechte maso nabrat pokojovou teplotu, aby na oheň nešlo studené.
  5. Důlek pro dobré propečení.V ještě syrovém burgeru udělejte uprostřed palcem důlek. Lépe se propeče a nebude se nad ohněm prohýbat. Burger potřete olejem a ogrilujte z obou stran po dobu 6-8 minut, podle druhu masa a tloušťky placky.
  6. Jde se stavět!Pravidlo je jen jediné, a to poskládat burger jen tak vysoký, aby se dal dobře ukousnout. Housky je lepší na řezu zlehka opéct, aby se hned nerozmáčely od omáček. Zeleninu zvolte takovou, aby z burgeru nevyklouzla – osvědčený je kudrnatý salát jako štěrbák nebo frise, rajčata raději nakrájená na plátky. Hodí se i tepelně upravená zelenina, třeba řepa, a pro dokreslení chuti samozřejmě sýry a opečená slanina.

 Bio hovězí burger od A do Z

Suroviny:
170 g sterilované kukuřice Nature’s Promise Bio
2 bílé jogurty Nature’s Promise Bio
1⁄2 cibule Nature’s Promise Bio
sůl, pepř
4 bio hamburgerové bulky z Albertova pekařství
4 hovězí burgery Nature’s Promise Bio
2 rajčata Nature’s Promise Bio
camembert Nature’s Promise Bio
snítky čerstvé hladkolisté petržele

Postup:
Kukuřici slijte a smíchejte v misce s bílými jogurty. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Přisypte do misky, přidejte sůl, pepř a smíchejte vše dohromady. Rozpalte gril. Rozkrojte bulky a ogrilujte je z vnitřní strany. Na gril položte burgery a opékejte je tři minuty z každé strany nebo dle preference propečení. Rajčata omyjte a nakrájejte na plátky. Těsně před koncem opékání nakrájejte camembert na plátky, na každý burger položte dva kousky a nechte je zapéct. Na spodní polovinu bulky do vnitřní strany dejte dvě lžíce kukuřičného dresinku. Položte na ni ogrilované burgery, plátky rajčat, petrželku, osolte, opepřete, přiklopte vrchní bulkou a burger je hotový.

Zdroj a foto: Albert

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *