Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Slaný „českejk“

Ve spolupráci s food bloggerkou Barborou Charvátovou přinášíme tip na netradiční cheesecake, který ocení jak vaše děti, tak celá rodina.

Mléko a mléčné výrobky jsou považovány za základní zdroje vitaminů a minerálních látek, které děti, v průběhu růstu, skutečně velmi potřebují. Z tohoto důvodu přinášíme ve spolupráci s food bloggerkou Barborou Charvátovou, která se zaměřuje na přípravu pokrmů pro děti, zcela netradiční slaný cheesecake.

Suroviny na těsto:
100 g másla
60 g sýru gouda
40 g sýru parmazán
50 g celozrnné špaldové mouky
100 g hladké pšeničné mouky

Suroviny na náplň:
250 g tvarohu v alobalu
250 g tvarohu ve vaničce
250 g ricotty
190 g zakysané smetany
3 vejce
2 jarní cibulka
2 – 3 stroužky česneku
Sůl, muškátový oříšek dle chuti

Postup:
Oba druhy sýra nastrouháme najemno a smícháme se změklým máslem. Poté postupně zapracujeme hladkou i celozrnnou mouku a výsledné těsto namačkáme do připravené formy tak, aby bylo rozprostřeno po stěnách rovnoměrně na výšku zhruba 2 mm. Pokud používáte silikonovou formu, vymazávat ji nemusíte, těsto je mastné samo o sobě a nelepí se. Pokud ovšem máte obavu, že by se vám koláč z formy špatně dostával nebo používáte jiný povrch, můžete jej vymazat a vysypat moukou anebo použijte pečící papír. Ve větší míse smíchejte tvaroh, ricottu, zakysanou smetanu a vejce. Přidejte nasekanou jarní cibulku, prolisovaný česnek, špetku muškátového oříšku a dle chuti také osolte. Vše společně promíchejte a dejte do formy na těsto. Pečte v troubě vyhřáté na 180°C přibližně 40 minut.

Tip:
Před podáváním je lepší nechat koláč nejdříve trošku vychladnout, aby se lépe krájel.

Zdroj a foto: www.mlecnavlna.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *