Prostějovská Palírna U Zeleného stromu veze hned 5 zlatých medailí z Polska

Nejstarší palírna v Evropě, prostějovská Palírna U Zeleného stromu, opět uspěla ve světě. Z mezinárodní soutěži ve Varšavě veze hned pět zlatých medailí.

Palírna U Zeleného stromu opět dokazuje, že už více než 500 let vyrábí produkty té nejvyšší kvality. „Zabodovali jsme na mezinárodní soutěži Warsaw Spirits Competition, kde jsme získali hned pět nejcennějších medailí a navázali tak na loňský úspěch. Zlatě byly oceněny Hanácká vodka Silver, whisky Stará žitná myslivecká Selection, limitovaná edice Stará žitná myslivecká Single Barrel, Heffron 5YO Rum a ovocný destilát Kleiner Silver Plum,“ uvádí Boris Rajdl, manažer pro komunikaci Palírny U Zeleného stromu.

Hanácká vodka Silver je letošní novinkou. „Díky medaili v jedné z prvních soutěží vidíme, že Hanácká vodka Silver se mezi dalšími vodkami rozhodně neztratí. Jejím základem je křišťálově čistá, průzračná voda z hlubinných vrtů na Hané se specifickými senzorickými vlastnostmi danými pískovo-štěrkovým podložím a velkým množstvím minerálů,“ říká Rajdl. Porotci soutěže ocenili také jemný pětiletý rum Heffron 5YO Rum s výraznými, dřevitými tóny doplněné dozvuky tropického ovoce. „Tento rum s jantarovou barvou k nám putuje z Panamy v pečlivě vybraných sudech po americkém bourbonu. Ty mu díky pětiletému zráni propůjčují jedinečný charakter, který ocení především milovníci sušších chutí,“ doplňuje Rajdl.

V konkurenci z celého světa se na soutěžích dlouhodobě prosazuje i žitná whisky Stará žitná myslivecká Selection. „Ta má typicky nasládlou vůni po čerstvě posečeném žitu a také komplexní, jemnou chuť s ovocnými tóny a s hřejivým dozvukem vanilky. Nad její kvalitou osobně bdí náš blend master Roman Petruš, stejně jako nad naší limitovanou edicí Stará žitná myslivecká Single Barrel po bourbonu, kterou stáčíme z jednoho sudu,“ vysvětluje Boris Rajdl.

Oceněné destiláty doplnila ovocná pálenka Kleiner Kleiner Silver Plum. „Jde o ultraprémiový destilát z ručně česaných švestek. Jeho naprostá výjimečnost tkví v devítiměsíční fermentaci kvasu odpeckovaných plodů a extrémně dlouhém ležení v kameninových nádobách,“ dodává manažer komunikace Palírny U Zeleného stromu.

Zdroj a foto: Palírna U Zeleného stromu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.