Česká republika si užívá premiéru kolekce unikátních rumů SAMAI z Kambodži
SAMAI znamená v khmeršitně moderní, což beze zbytku naplňuje prémiovou značku rumů pocházejících z Kambodži, založenou v roce 2014. Česká republika má momentálně tu čest objevovat jejich krásu, kvalitu a unikátní exotickou chuť a vůni.
Majitelé palírny Antonio Lopez De Haro a Daniel Pacheco, původem z Venezuely zjistili, jaký potenciál má kambodžská produkce cukrové třtiny a neváhali ani minutu. Své rumy SAMAI dotáhli během několika let na takovou úroveň, že již mezi rokem 2017–2019 posbírali řadu medailí ve světových soutěžích a další sbírají dodnes.
Melasa jako základ rumů SAMAI
Kambodža je díky svému podnebí domovem špičkové kvality cukrové třtiny, a právě pečlivý výběr melasy stojí na prvopočátku všech rumů SAMAI. Tento původně odpadní produkt pří výrobě cukru obsahuje vysoký podíl nekrystalizovatelných cukrů, především sacharózy a fruktózy. Díky tomu lze z melasy postupem tradičně používaným již od 17. století připravit kvas, používaný pro výrobu rumů.
Fermentace v nerezových tancích
Dalším, velmi důležitým krokem výroby je fermentace v nerezových tancích, která je klíčem k vůni a chuti každého rumu. Během fermentace dochází k přeměně cukrů na alkohol, ale hlavně je odpovědná právě za jedinečnost chuti a vůně. V SAMAI Distillery mají fermentaci pod drobnohledem, a právě díky tomu máte možnost ochutnat světově jedinečné rumy.
Destilace v měděných kotlích
Tradiční metoda destilace v měděných kotlích pot-still rozhodně není nejrychlejší a ani energeticky nejúspornější. Tady však nehrajeme na kvantitu, ale na kvalitu. Právě díky jsou rumy SAMAI autentické svou chutí a vůní.
Při destilaci získá rum maximum z toho, co získal předchozí fermentací, metoda pot-still je destilace v malých, o to více kvalitních dávkách. U této značky tedy nečekejte produkci tisíce lahví týdně. Rozhodně se ale můžete spolehnout na vynikající zážitek z chuti, vůně a kvality.
Zrání v palírně SAMAI
SAMAI Gold rum tráví čas v dubových sudech po bourbonu nebo sherry, SAMAI Kampot Pepper Rum v nerezových tancích společně s Kampotským pepřem z farmy La Plantation a malých farmářů a SAMAI PX Rum v sudech od španělského dezertního vína odrůdy Pedro Ximenez. Už začínáte cítit tu krásu a zážitek schovaný v každé lahvi?
Lahvování a labeling
Pokud jste čekali alespoň na konci výroby stroj, není tomu tak, vše je poctivá práce šikovných rukou týmu SAMAI. Každá láhev projde několikrát rukou člověka. Důraz je kladen na každý detail. Od láhve, přes zátku s korkem, až po ruční aplikaci etikety a přelepení zátky. SAMAI sklízí náš obdiv nejenom kvalitou rumu, ale i sehraností celého týmu.
Ochutnat můžete hned čtyři druhy rumů SAMAI, které zakoupíte na www.kampot.cz!