Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Jedinečné kouzlo zimních dnů: Odhalte neotřelé kombinace kávy v originálních receptech

Vstupte do světa mimořádných chutí a hřejivé atmosféry v době, kdy za okny dýchá nelítostná zima. Najděte útěchu i teplé objetí v šálku horké kávy a nechte se unést kreativitou při přípravě lahůdek, které udělají z každého doušku nezapomenutelný okamžik. Vyzkoušejte slaďoučké kávové kuličky, jež pohladí vaše chuťové buňky, nebo nechte svou kávu ožít v nečekaných kombinacích s marshmallows, až po špetku dobrodružství s whisky a likérem. Odkryjte nový rozměr chutí s lahodnou instantní kávou Jacobs Velvet Crema, kterou nyní najdete i v novém praktickém balení.

TIP:
Ponořte se do bohaté sametové pěny a plné, výrazné chuti kávy Jacobs Velvet Crema s oříškovými tóny, kterou nově můžete zakoupit v praktickém balení. To jednoduše přesypte do originální sklenice, a v okamžiku tak prodlužte její životnost.

S balením o 180 g, kterým naplníte celou sklenici, připravíte 108 šálků lahodné kávy snadno a rychle. Doplňte svoji dózu s rozpustnou kávou Jacobs Velvet Crema v novém balení! Doporučená maloobchodní cena je 139,90 Kč, více informací najdete na www.kavajacobs.cz. Jacobs Velvet Crema. 100% CREMA, 100% POŽITEK.

Kávové kuličky
Suroviny:
2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet Crema
100 g drcených sušenek nebo polámaného cukroví
100 g slazeného kondenzovaného mléka
100 g másla
strouhané ořechy a kakao na obalení

Postup:
Drcené sušenky pokapejte kávou rozpouštěnou ve 3 lžících horké vody, vmíchejte zahřáté kondenzované mléko a rozpuštěné máslo. Vytvarujte kuličky a obalte je ve strouhaných ořeších nebo kakau a nechte odležet v lednici.

Káva & marschmallows
Suroviny:
1 lžíce instantní kávy Jacobs Velvet Crema
350 ml mléka
1 lžíce tmavého cukru
2 lžíce kakaa holandského typu
½ lžičky mleté skořice
špetka muškátového oříšku
špetka chilli koření
špetka soli

Suroviny na ozdobu:
bonbóny marshmallows
čokoládové čočky, čokoládový a karamelový sirup
šlehačka

Postup:
V kastrůlku za stálého míchání zahřejte mléko, cukr, kakao, kávu, koření a sůl. Rozdělte do dvou šálků, ozdobte šlehačkou, marshmallows, čokoládovými čočkami a polijte sirupy.

Káva s Kahlúou 
Suroviny:
300 ml kávy Jacobs Krönung
2 lžičky karamelového kondenzovaného mléka
40 ml whisky
40 ml kávového likéru Kahlúa
šlehačka
střepy ze slaného karamelu na ozdobu

Postup:
Do silnostěnných sklenic vlijte kávu, whisky a likér. Oslaďte karamelovým salkem a ozdobte šlehačkou s karamelovými střepy.

Jak na karamelové střepy?
200 g cukru vsypte do velké pánve a na nízkém plameni zahřívejte. Jakmile karamel dosáhne tmavě zlaté barvy, nalijte ho na pečicí papír potřený tukem, posypte vločkovou solí a nechte zchladnout a ztuhnout. Po vychladnutí rozlámejte na střepy.

Nesehnali jsme karamelové kondenzované mléko?
Slazené kondenzované mléko v plechovce ponořte do hrnce s vodou a 2 hodiny na mírném plameni vařte. Mléko v konzervě zkaramelizuje.

Pralinková káva
Suroviny:
100 ml silné kávy Jacobs Velvet Crema
250 g tmavé čokolády
4 lžíce oblíbeného alkoholu, například brandy
300 ml smetany ke šlehání
1 lžíce třtinového cukru
kakao + instantní káva Jacobs na poprášení + pralinky k podávání

Postup:
Nalámejte 50 g čokolády do rendlíku a zalijte ji 100 ml smetany. Nechte na mírném ohni zcela rozpustit. Pak vychlaďte (nejlépe přes noc) a vyšlehejte do tuha. Poté nalámejte 200 g čokolády do rendlíku. Přilijte 200 ml smetany, kávu a přidejte alkohol. Míchejte do úplného rozpuštění. Směs rozdělte do šálků. Ozdobte připravenou pařížskou šlehačkou, poprašte kakaem a instantní kávou a podávejte s pralinkami.

Zdroj a foto: Jacobs

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *