Vykouzlete si doma rychlé a lahodné vánoční cukroví s hotovými těsty z Alberta
Co by to bylo za advent bez nádherné vůně čerstvého cukroví? Pečení se nemusíte vzdávat, ani když na něj nemáte v hektickém předvánočním období moc času. Díky hotovým těstům v Albertu totiž zvládnete rychle a pohodlně připravit spoustu druhů tradičního českého cukroví, takže si vánoční atmosféru užijete se vším všudy. S hotovými těsty vykouzlíte třeba voňavé perníčky, různé druhy lahodného lineckého a samozřejmě i křehké vanilkové rohlíčky. Nechte se inspirovat našimi recepty a užijte si bezstarostnou předvánoční chvilku v kuchyni s připravenými těsty.
Andělské perníčky z medového těsta
Na rychlou přípravu 12 perníčků potřebujete:
hotové Perníkové medové těsto Albert
120 g moučkového cukru
1 vejce
Česká chuť hladká mouka na podsypání
Postup:
Na pomoučněném vále vyválejte hotové těsto Albert na 4 mm. Vykrajovátkem ve tvaru andílka opatrně vykrajujte jednotlivé perníčky. Přeneste je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C asi 10 minut, dokud nezezlátnou. Z vajíčka oddělte žloutek a bílek. Rozšlehaným žloutkem potřete čerstvě upečené horké perníčky, aby se leskly. Bílek rozšlehejte s cukrem na hladkou polevu. Pomocí polevy v cukrářském sáčku vychladlé perníčky ozdobte.
Kakaové linecké tyčinky s kouzelnou polevou
Na 40 lineckých tyčinek s polevou potřebujete:
hotové Kakaové linecké těsto Albert
120 g moučkového cukru
50 g Česká chuť hladká mouka na podsypání
50 g bílé čokolády Delicata
50 g hořké čokolády Delicata
15 g ztuženého rostlinného tuku
modré potravinářské barvivo
cukrové zdobení
bílek
Postup:
Vyválejte na pomoučněném vále hotové linecké těsto Albert na 5 mm a vykrájejte z něj tyčinky 1,5 x 8 cm. Pečte je na plechu vyloženém pečicím papírem na 180 °C asi 9 minut. Připravte si polevy: rozehřejte oba druhy čokolády Delicata ve vlastní misce nad vodní lázní. Do hořké přidejte 10 g rostlinného tuku a do bílé 5 g rostlinného tuku. Vyšlehejte bílek s cukrem, aby vznikla hladká poleva, a vmíchejte do ní modré potravinářské barvivo. Upečené tyčinky namáčejte do jednotlivých polev a ozdobte je dle vlastní fantazie cukrářským zdobením.
Vanilkové ořechové rohlíčky
Na 48 křehkých vanilkových rohlíčků potřebujete:
hotové těsto Rohlíčky Albert
50 g Bio hladké mouky Nature’s Promise
100 g cukru moučky
20 g cukru krupice
Postup:
Rozkrojte těsto na 8 plátků a z každého vyválejte na pomoučněném vále „hada“. Nakrájejte ho na 6 kousků a z každého vytvarujete rohlíček. Pečte je na plechu s pečicím papírem v troubě předehřáté na 180 °C asi 8 minut. V misce zatím smíchejte oba druhy cukru a po upečení v nich odpočaté rohlíčky obalte. Hotové rohlíčky uložte do papírové krabice vyložené papírovými ubrousky.
Malinová linecká kolečka se dvěma náplněmi
Na 25 slepovaných lineckých koleček potřebujete:
hotové Linecké těsto vanilkové s máslem Albert
hladkou mouku na podsypání
1 hrst lyofilizovaných malin
150 g bílé čokolády Delicata
50 ml Albert smetany ke šlehání (31 %)
200 g malinového džemu
Postup:
Na pomoučněném vále těsto vyválejte na placku tenkou 3 mm a posypte ji v dlani rozdrcenými lyofilizovanými malinami. Vtlačte je válečkem do těsta, vykrájejte kolečka a pečte je na plechu s pečicím papírem 15 minut na 150 °C. Ve vodní lázni nechte rozpustit 150 g bílé čokolády Delicata. V rendlíku ohřejte 50 ml smetany pod bod varu a po částech zapracujte smetanu do čokolády tak, aby vznikl hladký krém. Nechte 15 minut vychladit v lednici. Do cukrářského sáčku vložte 200 g džemu a naneste ho na polovinu koleček. Na džem stejným způsobem naneste vrstvu krému z bílé čokolády a slepte s druhým, nenamazaným kolečkem.
Zdroj a foto: Albert