Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

CelebrityZábava

Laškování během natáčení. Jak se doplňovali během natáčení pořadu Česko na grilu Patricie Pagáčová a Tomáš Zástěra?

Mezi dvojicí moderátorů Česko na grilu to během doby natáčení skvěle fungovalo. Oba průvodci pořadem se shodují, že si na place užili bezvadný čas.

Tomáš Zástěra vzpomíná: „Měl jsem ve své kariéře několik mužských kolegů a musím přiznat, že mi ženský element vyhovuje víc. Energie se netříští, nedochází k souboji ega. Fakt to funguje. A to jsme se s Patricií na castingu ani nesešli, až na ostré zkoušce.“ Přiznává ale, že na drobné třenice a komplikace došlo: „Jsem zvyklý mluvit spatra, co mě zrovna napadne. Což u pořadu tohoto formátu logicky nejde. Pro Patricii jako herečku to bylo asi snazší. Pro mě bylo náročné tvořit odbočky ze scénáře, vložit něco humoru a pak se zase vrátit tak, aby Patricie věděla, kde navázat podle scénáře.”

Patricie Pagáčová na tiskové zkoušce k uvedení pořadu potvrdila, že spolupráce byla skvělá: „Tomáš byl výborný parťák na moderování, protože se tím na rozdíl ode mně živí. Takže se od něj i očekávalo, že bude dobrý moderátor. Ode mne se očekávalo, že budu špatná moderátorka.” (smích)

S tím nesouhlasí její parťák: „Patricie byla vynikající moderátorka. Na počátku natáčení sice říkala, že se musí držet scénáře, v průběhu natáčení jsme se ale dostali i na odbočky od scénáře a bylo to bezvadné.“

Statistika nuda je, ale hodně toho prozradí
Zajímá vás zákulisí natáčení? Chtěli byste vědět, co se děje „mimo obraz“? Jak pracuje tým, a hlavně kolik se během natáčení pořadu o vaření na place míhá lidí, spotřebuje surovin atd.?

Natáčení má vždy obrovské zákulisí. Prostor, který kamery nesnímají, je ale stejně zajímavý jako ten prostor, který se rozkládá před kamerami. Na rovinu, v zákulisí je něco tvůrčího nepořádku, ale vždy přesně organizovaného.

  • Jak se s čísly poprali tvůrci soutěžní show Česko na grilu? Spočítali, že jeden díl připravuje 120 lidí, z toho 70 jich je přímo na place, aby zajistili to nejlepší pro soutěžící, ale také pro záběry. Počítají se tedy mezi ně skriptky, kuchaři, vizážistky, stylistky, osvětlovači a další profese, na které mnozí rádi zapomenou, jejich práce je ale nenahraditelná.
  • Natáčení pořadu Česko na grilu probíhalo zpočátku rozdělené do dvou dní. Ranní a noční směna. Ranní trvala od půl sedmé do 20:00, noční pak další den od 18:00 do tří do rána. Později se obě sloučily a všichni na place byli od půl sedmé ráno do tří v noci.
  • Prostor, kde se grilovalo, snímalo 16 kamer. Některé na místě, kde se grilovalo, jiné ve zpovědnicích a také se do natáčení zapojily drony.
  • Celkem bylo položeno čtyři kilomentry kabelů. Štáb pracoval a komunikoval téměř padesáti vysílačkami, protože areál byl tak rozlehlý, že se nikdy nečekalo, než s informací přejde někdo z bodu A do bodu B.
  • Štáb za den vypije až 350 káv. Je to i proto, že natáčecí den je opravdu dlouhý a energie je zapotřebí. Za dobu natáčení se ke kávě snědlo necelých 1000 ks tyčinek nebo sušenek.
  • V díle, ve kterém se připravovala žebra, bylo spotřebováno 50 kilogramů masa, běžně se na jeden díl spotřebovalo 13 kilogramů zeleniny a také 21 kilogramů bylin. Pro flambování byly využity 3 litry alkoholu. Na lokaci bylo dovezeno 300 ananasů.
  • Pro soutěžící bylo k dispozici celkem 30 grilů, v nich shořelo celkem 200 kilogramů uhlí.
  • Kompars skvěle tvořili obyvatelé místa – patnáct ovcí, stejný počet slepic a kocour Jaroušek, který bedlivě dohlížel na vše, co se na place děje.
  • Aby soutěžící vypadali dokonale, spotřebovaly maskérky 30 krabic eko kapesníků, tedy celkem 2341 kusů. Pro zpevnění účesů soutěžících a moderátorů i porotců padlo 6 laků na vlasy bez aerosolu a spotřebovalo se i 10 balení pudru, aby se ti, kdo se postaví před kameru, neleskli.
  • Zajímavostí je, že se při čekání na další záběry jedly ořechy. Denně 5 kilogramů.
  • Také počasí si soutěžící i štáb zažili velmi variabilní. Nejtepleji bylo, když se rtuť teploměru vyšplhala na téměř 35 °C, nejchladněji soutěžícím bylo v okamžiku, kdy začalo přituhovat a ranní teploty se pohybovaly kolem 5 °C.

Rozpalte grily a sledujte napínavý souboj od 23. března. ve 20.15 na Primě, s týdenním předstihem na prima+

Zdroj a foto: TV Prima

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *