Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Ze života

Jak se bránit napadení na ulici, v tramvaji nebo baru? Praha pořádá  Urban combat 2024!

Už tento víkend proběhne v Praze oblíbený víkend sebeobrany. Lidé z celé České  republiky vyráží do hlavního města, kde se naučí bránit a předvídat nebezpečné  napadení za doprovodu profesionálních instruktorů a mistrů boje. 

Napadení za bílého dne se opakuje 
Napadení dvou skupin mladých lidí krátce po sobě šetřili v dubnu policisté v Praze.  Útočník začal nejdříve děti vulgárně urážet a následně je fyzicky napadl údery rukou  bez jakéhokoli důvodu. Každý se dnes může stát terčem útoku. Jste-li seznámeni s  technikami sebeobrany, máte šanci bez problému zasáhnout a bránit se. 

Víte, co dělat, když vás přepadnou na ulici? 
Vybrali jsme ty nejhorší násilné trestné činy, přepadení, znásilnění a obtěžování a  připravili jedinečný tréninkový víkend. 

Kurz je pro všechny zájemce, nestyďte se! 
Během prvních tří hodin vám dáme nástroje k řešení konfliktů – nejúčinnější techniky  krav maga na všechny typy útoků. Následně vyrazíme do ulic, opravdového prostředí  města, kde si vše vyzkoušíme na konkrétních situacích. 

Zjistíte, zda umíte předvídat a jak jste na tom 
Vyzkoušíte si, jak vaše reakce fungují v případě napadení a zažijete to, co jste nikdy  nezažili. Nacvičíte si komunikaci s útočníkem, poznáte účinnou taktiku v krizovém  momentu, dostanete návod na každou situaci, zjistíte, jak se vyhnout hrozícímu  nebezpečí a jak deeskalovat konflikt. Naučíte se, jak zachránit nejen sebe, ale i  pomoci někomu dalšímu. 

Instruktoři z policie, armády i z řad civilistů 
Náplň letošního ročníku Urban combat připravil tým našich nejlepších instruktorů z  řad civilistů, bezpečnostních odborníků, policie a armády na základě komplexní  analýzy nejčastějších napadení a nebezpečných situací, které vás ve městě  potkávají. 

Seminář první pomoci, kde se dozvíte, jak v nevyhovujících podmínkách ošetřit  zraněného 
Letos jsme připravili trénink v nočním podniku, na opuštěné ulici, CQB – tedy trénink  ve stísněných prostorách, na schodištích, za rohem a všude tam, kde není pořádně  vidět, kam utéct a je obtížné se s konfliktem vypořádat. Čeká nás trénink v jedoucí  tramvaji a trénink zaměřený na pacifikaci ozbrojeného střelce,“ popisuje Michal  Otipka, prezident a vrchní instruktor IKMF CZ a dodává, že například na semináři  první pomoci se dozvíte, jak v nevyhovujících podmínkách ošetřit zraněného. 

Přednáška na téma aktivní střelec vám prozradí všechno, co potřebujete vědět,  abyste se dokázali zorientovat v nepřehledné situaci ohrožení neznámým útočníkem.  „Závěrem víkendu si všichni budou moci vyzkoušet, jak se zachovat v situaci  aktivního střelce a efektivně se ubránit, pokud budete mít štěstí a příležitost,“ říká  Otipka. 

URBAN COMBAT 2024 
DATUM A MÍSTO:  
17. 5. – 19. 5. 2024 Praha, Kladno

KRAVMAGA 
Krav maga je jeden z nejefektivnějších sebeobranných a taktických systém na světě.  Systém, původně určený pro armádu a ozbrojenné složky, později jeho zakladatel Imi  Lichtenfeld upravil i pro potřeby civilistů. IKMF je původní a od svého založení v roce  1996 největší a nejvíce oceňovanou krav maga institucí na světě. 

Zdroj a foto: www.kravmaga.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *