Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Ze života

 Vyberte, kde vyroste nový Lidl les!

Zákazníci Lidlu mají letos opět možnost rozhodnout o tom, kde vyroste nový les. Právě dnes totiž startuje hlasování, na základě kterého následně Lidl vysází les v každém kraji České republiky. Hlasující mají navíc možnost vyhrát pobyt v přírodě na Katlově u Jakuba Vágnera. V letošním roce plánuje Lidl vysadit až 250 000 stromů.

Hlasování o výsadbu nového lesa začíná právě dnes 1. července a potrvá až do středy 31. července. Zahrnuje přitom 42 lokalit napříč celou Českou republikou, kterým mohou zákazníci Lidlu poslat svůj hlas. Lidl Les vyroste v každém kraji, vybírat bude možné hned ze tří lokalit a zvítězí ta s nejvyšším počtem hlasů. Do konce letošního roku na místech, která určí zákazníci, vyroste až 250 000 listnatých i jehličnatých stromů.

Ambasadorem projektu je profesionální rybář a cestovatel Jakub Vágner. S projektem Lidl Lesa je spojen již od jeho začátku a pravidelně se účastní také samotné výsadby spolu se zaměstnanci Lidlu. „S věkem člověk pochopí, že největší hodnotou je čas. Začne pak dělat pouze věci, které ho baví a dávají mu smysl. Jako kluk jsem trávil hodně času se svým strýčkem, který dělal fořta. Celý život se staral o les a jeho obyvatele. Chodil jsme s ním mezi malými stromečky a on mi vždy popisoval, jak je spolu celá příroda propojena. Dnes už strýček bohužel není, ale já chodím tím stejným lesem. Kdysi nad kolena, dnes hledím vysoko k jeho korunám. Les nám dává život a je fajn na to nezapomínat. Jsem rád, že tento projekt funguje už tři roky a doufám, že bude i nadále. Jsem zvědav, které lokality v hlasování zákazníci Lidlu vyberou,“ popisuje známý rybář a cestovatel.

Zaslání hlasu pro vybranou lokalitu je jednoduché. Stačí nakoupit v Lidlu, při placení načíst mobilní aplikaci Lidl Plus a do 31.7. zaslat svůj hlas. Hlasovat je možné opakovaně, čímž je možné podpořit vybrané místo, ale také zvýšit vlastní šance na výhru. Hlasující se totiž zasláním hlasu mohou zapojit do soutěže o 3 vouchery na čtyřdenní pobyt na Katlově s rybářským průvodcem a možností rybaření a dárkové karty v hodnotě 3000 Kč.

„V minulém roce měli výherci pobytu na Katlově velkou radost a jsme přesvědčení o tom, že spokojení budou i letos. Věříme ale, že to není hlavní motivace k hlasování. Množství zaslaných hlasů v loňském roce nás utvrdilo v tom, že lidem není jejich okolí lhostejné a rádi se do obnovy lesů spolu s námi zapojí i tím, že zašlou svůj hlas vybrané lokalitě. Díky letošnímu ročníku už se bude jednat až o čtvrt milionu vysázených stromů,“ podotýká mluvčí společnosti Lidl Eliška Froschová Stehlíková.

Lokality pro výsadbu si mohou zájemci prohlédnout na stránkách www.lidl-les.cz, kde se dozví i více o důvodech, proč z těchto míst původní lesy zmizely. Vhodná místa pro výsadbu spolu s Lidlem pomohla vybrat společnost Lesy ČR. Také Lesy ČR jsou, stejně jako Jakub Vágner, do projektu zapojeny již od samého začátku. „Prioritou Lesů České republiky je obnova porostů a péče o ně. Krajina, ve které žijeme a kterou utváříme, ale není lhostejná ani našim partnerům. Patří mezi ně i Lidl. Letos budeme už třetím rokem společně vysazovat lesy nové generace, smíšené a druhově pestré,“ říká vedoucí Odboru marketingu a komunikace Lesů ČR Přemysl Šrámek.

Do výsadby nových stromů se opět zapojí také zaměstnanci Lidlu formou firemního dobrovolnictví. Nový Lidl Les ve vybrané lokalitě vysází v průběhu října letošního roku.

Zdroj a foto: Lidl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *