Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Druhá tráva oslaví 33 let svými největšími koncerty

Na svém kontě má 20 alb, její členové jsou několikanásobnými držiteli ceny Anděl a v roce 2021 frontman Robert Křesťan dokonce vstoupil do Síně slávy. Řeč je o kapele Druhá tráva, která letos slaví 33 let na scéně. Skupina si výročí připomene dvěma výpravnými koncerty. Ve čtvrtek 5. prosince odehraje svůj zatím největší samostatný koncert v pražské Foru Karlín. O den později, 6. prosince, pak zamíří do brněnského Mahenova divadla. Vstupenky jsou v předprodeji pro brněnský koncert na webu ndbrno.cz a pro Prahu v sítích Ticketportal a Ticketmaster. O podobě playlistu budou moci rozhodnout fanoušci na webových stránkách a Facebooku Druhé trávy.
Přípravy na oba koncerty kapele zaberou celý rok. Druhá tráva na nich využije projekce a stage design, na kterých spolupracuje s VJkou a animátorkou Lindou Arbanovou. Sestavu na obě show navíc posílí o další hráče a hosty. „Jejich jména však budeme zveřejňovat postupně,“ říká manažer kapely David Němeček.
Fanoušci Druhé trávy se do příprav obou koncertů mohou zapojit už nyní. Skupina na svém facebooku a webu spouští anketu, ve které mohou hlasovat, co by na nich chtěli slyšet. „Robert Křesťan předvybral více jak devadesát skladeb. Jsou tam i takové, které kapela dlouho nebo dokonce vůbec nikdy naživo nehrála. Každý může vybrat pět svých oblíbených,“ vysvětluje Němeček.
Druhou trávu po celou dobu existence charakterizují dva výrazné znaky autorská a interpretační výjimečnost Roberta Křesťana a mimořádná instrumentální zdatnost ostatních členů skupiny. Jako jedna z mála českých kapel pravidelně absolvovala turné po Spojených státech amerických s velice příznivým ohlasem. Ve výčtu významných zahraničních interpretů, se kterými Druhá tráva spolupracovala či spolupracuje, nechybí takové osobnosti, jako jsou Peter Rowan, Tony Trischka nebo Charlie McCoy.
Foto: archiv 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *