Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Ze života

Užijte si grilovačku s profíky na střeše Galerie Harfa

Grilování k letním měsícům neodmyslitelně patří a Češi ho milují. Jak si ale dopřát zážitek z grilování v centru Prahy? Jde to. Na střeše obchodního centra Galerie Harfa si návštěvníci mohou užít Festival Grilování, dopřávat svým chuťovým buňkám autentický zážitek a zároveň se něco přiučit. Speciality čtyřech regionů, kuchařská akademie, ochutnávky a další zábava, to vše čeká na návštěvníky obchodního centra po čtyři letní soboty. První termín je už v sobotu 20. července.

Grilování si nejčastěji užíváme s rodinou a přáteli na zahradě chalupy nebo rodinného domu, kde si lze vychutnat pobyt venku a chvíle pohody společně s dobrým jídlem. Pro ty, co zůstanou v létě v centru metropole a nemohou si grilování dopřát anebo pro zájemce, kteří by se rádi přiučili nějaký fígl od profesionálních kuchařů, připravila Galerie Harfa pod hlavičkou Festivalu grilování čtyři tematické letní soboty. Poprvé se grilovací pláty rozžhaví pod širým nebem na Terasách Harfa už v sobotu 20. července, další termíny pak jsou 10. a 31. srpna a 21. září. Festival se bude konat vždy od 11 do 19 hodin.

Grilovací akademie s ukázkami kuchařů bude probíhat každé dvě hodiny, a to vždy v časech od 11:00, 13:00, 15:00 a 17:00. Návštěvníci tak mohou nasávat užitečné informace i vůně z připravovaných pokrmů. Ty budou moct následně ochutnat v rámci degustace a také si odnést domů originální recepty. Kdo si bude chtít vychutnat některý z pokrmů jako klasickou porci, může ho na místě zakoupit za zvýhodněnou cenu. „Kuchařská show jsou mezi Čechy oblíbená, stejně jako letní grilovačky. Rozhodli jsme se proto oslovit profesionály z Grilcentrum Weber a přinést kousek tohoto ohněm vonícího zážitku k nám na střechu Galerie Harfa,“ říká Martina Tlustá, marketingová manažerka Galerie Harfa.

Kuchařský miniseriál provede návštěvníky každou sobotu jiným regionem a ukáže, jak připravují grilované lahůdky v USA, v Jižní Americe, ve Středomoří nebo u nás v Česku a na Slovensku. V rámci prvního termínu se návštěvníci pomyslně přenesou na zahradu tradiční americké rodiny, kde se budou grilovat vepřová žebra s BBQ Amore Glaze, hovězí burger se slaninou a čedarem, hovězí flank steak s houskou a chipotle majonézou a jako příloha grilovaná zelenina nebo grilované pařížské brambory. V sobotu 10. srpna se návštěvníci přenesou do Jižní Ameriky a v rámci akademie budou moct sledovat ukázky z přípravy picanhy na dva způsoby, vyzrálého hovězího steaku, tacos s trhaným hovězím, mexického double smash burgeru nebo oblíbeného šťavnatého grilovaného ananasu.

Kromě grilovací akademie čeká na návštěvníky i spousta další zábavy. Děti si užijí herní koutky, připraveny jsou i soutěže o ceny. V odpoledních a večerních hodinách se o zábavu postará DJ, v rámci programu jsou připraveny i ochutnávky vín a dalších delikates. Pravidelní návštěvníci obchodního centra, kteří mají staženou aplikaci Moje Harfa si mohou dopřát grilované pokrmy za zvýhodněné ceny.

Tematické sobotní grilování v Galerii Harfa:
20. července USA 31. srpna Středomoří
10. srpna Jižní Amerika 21. září Česko a Slovensko

Zdroj a foto: Galerie Harfa

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *