Salát s krevetami
Léto pro spoustu lidí znamená sluníčko, přísun čerstvé zeleniny ze zahrádky, posezení venku s přáteli a časté grilování s rodinou. Během léta se všichni snažíme v kuchyni trávit co nejméně času, a tak volíme jídla rychlá a jednoduchá na přípravu. Letní salát s krevetami je právě takový – velmi snadný a chutný recept, kterým okouzlíte rodinu či přátele.
Divoké krevety Mylord Premium se skvěle hodí na grilování. Jejich pevný krunýř je ochrání, takže se maso nespálí a neztratí na šťavnatosti. Stačí je včas vyndat z mrazáku a pak během chvilky vykouzlíte úsměv na tvářích všech strávníků.
Suroviny na salát:
2 hrsti směsi listových salátů
půlku salátové okurky
10 cherry rajčátek
1 mrkev
2 zelené cibulky
půlku manga
balení divokých krevet Mylord Premium
50 g pražených arašídů
lístky máty nebo koriandru
Suroviny na zálivku:
chilli papričku pokrájenou najemno
1 rozmačkaný stroužek česneku
2 lžíce rybí omáčky
2 lžíce rýžového octa
lžičku nastrouhaného zázvoru
2 lžičky cukru
lžičku sezamového oleje
Postup:
Do mísy dáme veškeré suroviny na zálivku a promícháme. Mezitím rozmražené krevety hodíme na gril a grilujeme z každé strany přibližně 2 minuty. Do servírovací mísy dáme listy salátu, pokrájenou okurku, mrkev, rajčata, pokrájené mango, zelenou cibulku a lístky máty. Na zeleninu dáme grilované krevety a vše polijeme zálivkou a posypeme nasekanými arašídy.
Připraveno ve spolupráci s garden.and.kitchen.