Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zvířata

Mládě luskouna v Zoo Praha je k vidění. Anketa o výběru jména dospěla do finále

Bude mládě luskouna krátkoocasého v Zoo Praha Jane, Connie, Kju-ka, Pholi nebo Pangolina? Výběr jména pro malou samičku tohoto kriticky ohroženého druhu je už zcela v rukou příznivců pražské zoologické zahrady. Slavnostní křtiny mláděte proběhnou v neděli 28. července ve 13 hodin. Druhé evropské mládě luskouna mohou navíc lidé nově vidět bez omezení v pavilonu Indonéská džungle.

„Malá samička luskouna je spolu se svou matkou k vidění v noční expozici pavilonu Indonéská džungle,“ říká ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek. „Nejlepší je přijít sem hned po ranním otevření zoo, kdy jsou velmi blízko sklu a v expozici je ještě denní světlo.“

Z více než 2 500 návrhů jmen vybrali pracovníci Zoo Praha následnou finální pětici:

  1. Pangolina (v překladu z angličtiny do češtiny doslova „luskounka“ – hrdinka dětské knihy o luskounech od světoznámé ochránkyně přírody Jane Goodall)
  2. Jane (podle světoznámé ochránkyně přírody Jane Goodall)
  3. Connie (z anglického „cone“, tedy „šiška“)
  4. Kju-ka („šiška“ v tzv. tchajwanštině, tedy v subdialektu dialektu hokkien)
  5. Pholi (z latinského názvu řádu luskounů Pholidota)

Nejlepší způsob, jak se s pražskými luskouny seznámit, je během speciálního programu Snídaně s luskouny. Nejen, že zájemci spatří tyto unikátní šupinaté savce během ranního krmení po boku jejich chovatele, ale současně koupí zážitkového programu přispějí na ochranu luskounů ve volné přírodě díky iniciativě Zoo Praha Pomáháme jim přežít. Více o programu a volných termínech zde: https://eshop.zoopraha.cz/snidane-s-luskouny.html.

Mládě luskouna krátkoocasého se svou matkou Run Hou Tang. Fotografie vznikla z návštěvnických prostor pavilonu Indonéská džungle.

Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *