Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Bydlení

Úsporné praní: 3 tipy, které šetří peníze i energii

Víte, jak při praní omezit zbytečné výdaje? Ať už se věnujete úklidu, trávíte čas v přírodě nebo si hrajete s dětmi na zahradě, špinavému oblečení (a často i domácnosti) se nevyhnete. Přinášíme vám tři chytré tipy, které vám pomohou efektivně odstranit skvrny, ušetřit peníze a prodloužit životnost pračky. Vaše účty za vodu a elektřinu budou výrazně nižší, a to v podstatě bez námahy.

1. Hra s časem
Věděli jste, že můžete prát ekologicky i s krátkými programy? ECO programy dnes využívá jen 11 % z nás[1]. Proč? Ne všichni totiž vědí, že delší praní neznamená vyšší spotřebu energie. Naopak rychlé programy dokáží s vaším rozpočtem zamávat mnohem více. Aby prádlo zářilo čistotou za kratší dobu, musí se všechny části pracího cyklu zhustit – pračka musí rychle ohřát vodu a používá více otáček.

V dnešní zrychlené době je také faktem to, že spěcháme i na naše domácí pomocníky. Ideálně bychom vyprali 4 pračky za víkendové dopoledne a dál se věnovali volnočasovým aktivitám. Tříhodinový ECO program v těchto plánech může způsobit pěknou čáru přes rozpočet.

„Pračky, které může zákazník v současné době na trhu najít, mají více než jen jeden univerzální ECO program. Pračky s EnergySpin jich mají hned několik včetně těch, které se v domácnostech nejčastěji využívají. Jako například programy na rychlé praní, bavlnu nebo syntetiku. Používáním těchto programů lze uspořit až 35 % energie oproti pračkám, které tuto technologii nemají. Všechny úsporné programy s EnergySpin jsou na ovládacím panelu pračky přehledně označeny modrým symbolem,” řekl Jan Krejčíř, ředitel marketingu Beko.

2. Použijte sílu páry
Pokud je prádlo pouze nošené nebo mírně zašpiněné, zkuste si na pomoc přizvat parní pomocníky. Parní program SteamTherapy dokáže odstranit pachy po lehkém nošení nebo po návštěvě restaurace a osvěžit tak prádlo bez potřeby praní. Za necelých 20 minut máte prádlo připravené k dalšímu nošení. Pro odstranění skvrn je možné zvolit přídavnou parní funkci SteamCure, kterou disponuje více než 50 modelů praček Beko. Jak to funguje? Během praní pára pomáhá na začátku a na konci cyklu, kdy proniká do hloubky oblečení a pomáhá s odstraněním odolných skvrn. Na závěr pracího programu pak pára narovná vlákna v tkanině, takže se oblečení ve finální fázi pracího programu méně mačká. Výsledkem je méně záhybů a méně žehlení. Pára je také součástí pracího programu Děti a alergici pro odstranění 99,9 % virů a bakterií.

3. Údržba jako alfa a omega
Věděli jste, že až 90 % oprav spotřebičů je způsobeno nedostatečnou nebo žádnou péčí? Pravidelnou a nenáročnou údržbou si zajistíte, že prádlo bude skutečně čisté, a navíc je možné předejít větším závadám. To, co si vyžaduje občasnou pozornost, je odstranění vodního kamene, mastných usazenin a dalších nečistot z běžné špíny na oblečení, například bláta nebo fleků od jídla.

Zvolit můžete speciální program DrumClean+ pro čištění bubnu, který stačí použít jednou za 3 až 6 měsíců. „Pokud si nebudete vědět rady, jak o konkrétní pračku Beko správně pečovat, můžete se poradit s odborníky na naší zákaznické lince, k dispozici je každý den. Mnohdy stačí svůj spotřebič znát o něco lépe a pochopit jeho základní nastavení. V Beko garantujeme nové náhradní díly po dobu 10 let od pořízení, takže při porouchání hned nemusíte investovat do nové pračky,” doplňuje Jan Krejčíř z Beko.

[1]  Data z platformy HomeWhiz. Data byla sbírána mezi 25.12.2022 a 25.05.2023 z 24 různých zemí pro 59 SKU a 7102 různých strojů, které pracovaly po dobu 473 000 cyklů

Zdroj a foto: Beko

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *