Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

SportZábava

Olympijský Festival v Mostě: Spojení sportu a zábavy pro celou rodinu

Olympijský festival v Mostě je ideální příležitostí pro fanoušky sportu zažít atmosféru olympijských her přímo v Česku. Koná se u jezera Most až do 11. srpna 2024 tedy po dobu celých letních olympijských her v Paříži. Festival je zaměřen na propagaci sportu mezi mladými lidmi jako součást zdravého životního stylu s cílem šířit olympijské hodnoty a propojit fanoušky s olympijskou atmosférou. Navazuje na předešlé olympijské parky, které se konaly při příležitosti letních i zimních olympijských her.

Na festivalu v Mostě si návštěvníci mohou vyzkoušet přes 50 olympijských i neolympijských sportů. Největší zájem je o šerm, lukostřelbu nebo taekwondo, které lákají jak začátečníky, tak zkušené sportovce. K dispozici jsou zkušení instruktoři, kteří ochotně pomohou, poradí a dají nahlédnout do tajů svého sportu, návštěvníci pak mají jedinečnou příležitost osvojit si základy a zlepšit své dovednosti.

Pro návštěvníky je připravena sportovní karta, která umožňuje sbírat razítka za účast v různých disciplínách a vyhrát speciální ceny.

Zábava pro Celou Rodinu
Kromě sportovních aktivit festival nabízí pestrou škálu vzdělávacích projektů a zábavných akcí pro celou rodinu. Nechybí dětské koutky s kreativními dílnami zajišťují, že se děti nenudí ani chvíli. Pro dospělé jsou připraveny koncerty, taneční vystoupení a večerní projekce filmů pod širým nebem, které dodávají festivalu neopakovatelnou atmosféru.

Na festivalu se také konají různé workshopy a exhibice, které představují různé aspekty sportu a zdravého životního stylu. Návštěvníci se mohou těšit na ukázky bojových umění, tanec nebo lekce jógy, které jsou otevřeny pro všechny zájemce bez ohledu na úroveň zkušeností.

Chcete vidět, co se aktuálně děje na Olypijském festivalu? Podívejte se kameru!

Jedním z celosvětových partnerů Olympiády ale i olympijského festivalu v Mostě je společnost Coca-Cola, která do dění v parku přispívá svou experiential zónou pro značku Vitaminwater. Zóna zahrnuje interaktivní vybavení a posezení s ochutnávkami a hudbou. Návštěvníci se mohou také zapojit do Fuze Tea orientačního běhu nebo se občerstvit kávou v Costa Coffe zoně. Coca-Cola je rovněž zapojena do digitálního marketingu s platformou Czech Team Fameplay.tv, kde je partnerem pro značky Vitaminwater, Fuze Tea a Powerade.

Projekt Mikýřova úžasná pouť olympiádou obsahuje vtipná videa s olympioniky Lukášem Krpálkem a Jiřím Prskavcem, zatímco pořad „Lifehacky olympioniků“ odhaluje přístupy sportovců k tréninku a stravě.

Pokud patříte mezi milovníky sportu a nechce se vám cestovat až do Paříže, je pro vás Olympijský festival v Mostě ideální variantou a díky skvělé atmosféře si budete připadat jako v olympijské vesnici přímo v centru dění.

Vstupné na olympijský festival je strukturováno tak, aby bylo dostupné pro všechny:
• Děti do 6 let: ZDARMA
• Děti 6-12 let: 100 Kč
• Mládež od 13 let a dospělí: 200 Kč
• Rodinné vstupné (2 dospělí + 2 děti do 12 let) včetně 1 hrací karty: 400 Kč
• Senioři, ZTP, ZTP/P: ZDARMA

Otvírací doba:
• Neděle – čtvrtek 9:00 – 19:00
• Pátek – sobota 9:00 – 21:00

Jak se dostanete na festival?
Z autobusového a vlakového nádraží:
• autobusová linka č. 30 ze zastávky Nádraží do zastávky Jezero Most (10 minut)
• autobusová linka č. 16 ze zastávky Nádraží do zastávky Jezero Most (10 minut)
• pěšky – trasa dlouhá 3,5 km

Z centra Mostu:
• Tramvajová doprava od OC Central linkami 1, 2, 4 ze zastávky 1. náměstí do zastávky Zimní stadion tř. Budovatelů, následně přestup na autobusovou linku č. 30 a linku č. 16 do zastávky Zimní stadion ul. Chomutovská. Pěší přesun 180 m na autobus ze zastávky Zimní stadion do zastávky Jezero Most.
• pěšky – trasa dlouhá 3,7 km

Autem:
• Pro individuální automobilovou dopravu jsou připravena tři parkoviště s kapacitou 1200 míst. Parkoviště P1 je zdarma. Pokud bude kapacita naplněna, auta jsou odkláněny na P2 a P3, kde je vjezd zpoplatněn 100 Kč/auto na den.

Zdroj a foto: https://www.olympijskyfestival.cz/cs

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *