Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Kam vyrazit v srpnu za zábavou i poznáním? Do libereckého motýlího domu Papilonia

Prázdniny se pomalu přehouply do druhé poloviny, ale ještě zbývá spousta času na výlety. Letní počasí bývá nevyzpytatelné, ale v liberecké Papilonii strávíte příjemné chvíle, ať je venku deštivo nebo naopak příliš horko. A to díky exotickému prostředí, které má podobu pralesa, v němž ztroskotalo letadlo a poletují tam stovky tropických motýlů.

Zážitek doslova na vlastní kůži
Ke všem motýlům se dostanete z bezprostřední blízkosti, protože v Papilonii neexistují žádné bariéry. Přímo na místě můžete pozorovat všechny fáze motýlího života, včetně přerodu z housenky, který odjakživa lidstvo fascinoval. V motýlím domě probíhá i osmdesátkrát za den. Do interakce s motýly můžete zapojit i ostatní smysly. Přítomnost lidí je totiž nijak neruší. Naopak, mají zde přirozené prostředí, ve kterém jsou zcela spokojeni a pozitivně reagují na výrazné barvy oblečení. Obzvlášť si oblíbí návštěvníky, kteří si na sebe vezmou žluté nebo červené tričko a navoní se ovocným parfémem. Kromě nezapomenutelných zážitků si tedy můžete odnést třeba i originální selfie s motýlem.

Zábava pro všechny věkové kategorie
Více než 30 druhů motýlů z různých koutů světa okouzlí téměř každého bez ohledu na věk. Prohlídka nejčastěji trvá přibližně 45 minut, takže ji zvládnou i malé děti. A ty větší se zase mohou vzdělávat díky edukačním tabulkám.

Jeden z mnoha cílů výletu
Výhodou je, že v motýlím domě nikdy neprší a za každého počasí je tam stálá teplota.  Kromě toho má strategickou polohu v samém centru Liberce a nachází se přímo v prostorách obchodního centra Forum. Není tedy nic jednoduššího než jeho návštěvu spojit s nákupy, návštěvou kina nebo s výletem do Jizerských hor. A pokud vám motýli nebudou stačit, doporučujeme i návštěvu dalších atrakcí a památek, kterých je v Liberci i jeho okolí opravdu spousta stejně jako míst pro sportovní vyžití.

Motýlí dům Papilonia Liberec je otevřen celoročně, denně od 9 do 20 hodin. Najdete ho v OC Forum Liberec (2. patro), Soukenné náměstí 2a.

Zdroj a foto: Papilonia Liberec

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *