Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Po roli v Barbie se nastupující hollywoodská hvězda Ariana Greenblatt představí jako pubertální expertka na výbušniny

Nový snímek Borderlands podle stejnojmenné kultovní série videoher láká nejen šíleným příběhem, ale také hereckým obsazením. Mezi nejzvučnější jména patří určitě Jamie Lee Curtis, Cate Blanchett nebo Jack Black, který propůjčil hlas neposednému robotovi Claptrapovi. Nepřehlédnutelná je ale i talentovaná šestnáctiletá herečka Ariana Greenblatt, která se ve ztřeštěném vesmírném dobrodružství představí jako jedna z nejoblíbenějších videoherních postav Tiny Tina. Film vstoupí do českých kin už tento týden, a to ve čtvrtek 8. srpna 2024.

Za svou krátkou hereckou kariéru toho Ariana Greenblatt stihla celkem dost, a to nejen natočení několika filmů a seriálů, ale i nominací na filmové ceny. Poprvé se na televizních obrazovkách objevila už v sedmi letech. Následovaly další menší i větší role v různých seriálech a filmech. Zlomovým se v její herecké kariéře stal rok 2023, kdy si zahrála ve filmu 65 po boku Adama Drivera. Pak přišla postava Sashi v nejúspěšnějším letním blockbusteru loňska Barbie. Za tu získala nominaci na cenu Critics’ Choice Movie Award pro nejlepší mladou herečku a taky na Screen Actors Guild Award za obsazení ve filmu. Objevila se i v populárním seriálu Ahsoka. A jen letos už má na kontě ocenění pro Vycházející hvězdu roku 2024.

Už za pár dní navíc přichází do kin další letní hit, ve kterém Ariana Greenblatt nechybí –  film Borderlands, natočený na motivy úspěšné videoherní franšízy, kterou fanoušci milují nejen kvůli zběsilým akčním scénám, ale i originálním gagům. Unikátní je i grafické zpracování hry, které se režisérovi Elimu Rothovi podařilo přenést i do filmu, takže na diváky čeká spektakulární podívaná plná barev a digitálních efektů.

Ariana v Borderlands hraje oblíbenou postavu, šílenou Tiny Tinu – třináctiletou puberťačku s králičíma ušima, která má slabost pro výbušniny. „Jasně, Tiny Tina nezná hranice, ostatně může si to dovolit, má svého ochránce, a tak ráda vyhazuje věci do povětří. Ale všechny ty její nadávky, výbušniny a drzé řečičky jsou jen maskou, kterou si nasazuje, protože je stále ještě dítě, které potřebuje rodinné zázemí,“ říká o postavě režisér Eli Roth. Tiny Tina je mezi hráči natolik populární, že se v roce 2021 dočkala samostatné série, ve kterém je hlavní hrdinkou příběhu.

Dlouho očekávanou nálož vesmírné zábavy si budou moct čeští diváci užít už od 8. srpna. K vidění bude i v kinech IMAX a 4DX s titulky nebo českým dabingem.

Foto: Bontonfilm

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *