Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Pivovarské slavnosti v Holbě budou letos mimořádnou událostí

Hanušovický pivovar se v sobotu 31. srpna rozezní skvělou hudbou na dvou scénách, na čepu budou jesenické legendy a slavnostně se narazí soudek Jubilejního ležáku ke 150. výročí pivovaru Holba. Návštěvníci mohou projít školou čepování piva i pivovarem pod vedením odborníků. Tento ročník je výjimečný také svým charitativním rozměrem. K výročí 150 let pivovaru věnuje Holba 150 000 Kč potřebným.

Brány areálu se otevřou ve 12.00 a slavnosti potrvají až do pozdních nočních hodin. Hlavním lákadlem bude bezpochyby hvězdný hudební festival na dvou pódiích. Na Šerák stage se můžete těšit na české hudební ikony, jako jsou Tomáš Klus, O5 A Radeček, Tata Bojs či Wohnout. Horská stage pak nabídne pestrý mix žánrů od metalu přes rock až po folk. Před areálem pivovaru bude pro návštěvníky připravena chill-out zóna, kde si můžou odpočinout a vydechnout z festivalového ruchu.

„Letos je opravdu co slavit. Před 150 lety jsme v našem pivovaru začali vařit pivo, které v sobě nese slogan Ryzí pivo z hor a Pivovarské slavnosti jsou pro nás vždy pěkný svátek,“ říká Lenka Kadlecová, brand managerka z pivovaru Holba a pokračuje: „Sejdou se lidé, kteří mají rádi dobré pivo, muziku a chtějí si den u nás užít. Letos jsme si v rámci výročí pivovaru připravili i jedno noční překvapení. Tak neváhejte a dorazte k nám.“

Na čepu budou všechna piva Holba a návštěvníci se mohou těšit na naražení soudku Jubilejního ležáku. Ke 150. výročí pivovaru Holba jej uvařil sládek Luděk Reichl, který použil unikátní odrůdu ječmene Opavský Kneifl, jež dává pivu intenzivní hořkost připomínající staročeské ležáky z minulého století.

Pro návštěvníky jsou připraveny exkurze do pivovaru, škola čepování piva, kde si mohou vyzkoušet, jak se správně čepuje dokonalý půllitr, a nebudou chybět soutěže o zajímavé ceny. A pozor – po skončení hudebního programu je připraveno speciální večerní překvapení!

Vstupné a praktické informace
Vstupenky jsou v předprodeji do 30. srpna k dispozici za 350 Kč. Na místě pak za 450 Kč. Děti do 140 cm mají vstup zdarma.

Vzhledem k omezenému počtu parkovacích míst doporučuje pivovar využít veřejnou dopravu. Nejbližší vlaková stanice je Hanušovice a autobusová zastávka je Hanušovice, viadukt. Pro cyklisty pivovar připravil stojany před vjezdem do areálu. Podrobnosti najdete ZDE.

Foto: archiv akce

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *