Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Bydlení

Vyberte si dokonalý bazén, který vám poskytne útočiště před letním horkem

Vysoké letní teploty a ostré slunce inspirují mnoho rodin k myšlence zařídit si na zahradě soukromé koupaliště. Výběr toho správného zapuštěného bazénu není vůbec složitý. Poradíme s pořízením správného typu, vhodným umístěním i doplňky, takže příští koupací sezona bude patřit jen vám.

Třetina zahrad u rodinných domů, chat a chalup v Česku je vybavena vlastním bazénem. Díky moderním materiálům a chytrým postupům pro úsporu vody a ekonomický provoz už totiž bazén není symbolem luxusu, ale téměř nezbytnou součástí zahrady, která usnadňuje zvládání horkých letních dní.

Jaký typ bazénu vybrat
Pokud chcete bazén, který vydrží opravdu mnoho let, rozhodně zvolte bazén zapuštěný do země. Zapuštěné bazény řady QBIG BENEFIT od společnosti ALBIXON vám kromě osvěžení zajistí jednodušší stavební práce, ekonomický provoz, úsporu vody a snadnou údržbu. V této řadě bazénů si můžete vybrat skimmerové nebo přelivové provedení.

Skimmerový bazén
Skimmerový bazén poznáte tak, že v něm voda sahá několik centimetrů pod okraj bazénu a voda se v něm čistí pomocí skimmeru, který slouží k efektivnímu odstraňování nečistot z bazénu, pomáhá předcházet vzniku řas a bakterií, a tím přispívá ke snížení spotřeby bazénové chemie.

Přelivový bazén
Kouzlo přelivového bazénu je ukryto v tzv. napnuté hladině. Voda v bazénu sahá až po samotný horní okraj, což vyvolává pocit nekonečné hladiny a dodá vašemu bazénu luxusní vzhled. Filtrace probíhá díky přelivové mřížce, do které se voda přelévá po celém obvodu bazénu. Výhodou přelivového bazénu je také jednodušší čistění, jelikož se na stěnách neusazuje špína ani mastnota.

Jak velký má být bazén a kam jej umístit?
Mezi nejběžnější rozměry bazénů patří velikost 3 x 6 nebo 4 x 8 metrů, ale po konzultaci s bazénovými specialisty můžete zvolit i nestandardní rozměr. Místo pro zapuštění bazénu by mělo být, co nejslunnější a zároveň musí poskytovat dostatek soukromí. Zamyslet byste se měli také nad okolní vegetací, především s ohledem na padající listí či jiné nečistoty. Nezapomeňte ani na další využití prostor kolem bazénu – může se jednat o místo pro zahradní nábytek nebo prostory potřebné pro možné zastřešení bazénu.

Pokud vás trápí malá zahrada nebo nedostatečně rovný terén, nezoufejte. Aktuálně dostupné technologie umožňují umístit bazén i do svažitého nebo nerovného terénu a v malé zahradě skvěle vyniknou minimalistická řešení bazénů, která jsou už několik let velmi trendy. Pro skutečný plavecký trénink i v malém bazénu si můžete pořídit protiproud.

Dvě stavby v jednom?
Snu o letním koupání ve vlastním bazénu se rozhodně nevzdávejte ani ve chvíli, kdy svůj domov teprve budujete, případně realizujete rozsáhlou rekonstrukci starší nemovitosti. Mnoho lidí v tom okamžiku sice nemá myšlenky na bazén, trocha plánování se ale může vyplatit jak finančně, tak po stránce ušetřeného stresu. Zahrnout zapuštění bazénu do stavby domu se vyplatí nejen z hlediska využití pronajaté techniky, ale také při nákupu či odvozu materiálu. Zeminu z výkopu bazénu můžete například použít pro srovnání jiných částí pozemku. Nebudete se navíc muset trápit s tím, jak případná stavba bazénu za pár let ovlivní podobu vaší zahrady, protože své domácí oáze klidu dáte podobu právě ve chvíli, kdy je ještě takříkajíc nepopsaným listem papíru. Navíc ještě před samotným dokončením stavby zvýšíte hodnotu domu a po nastěhování mohou vaše první kroky ihned mířit do bazénu.

Doplňky pro pohodlí i bezpečí
„Velmi praktickým doplňkem každého bazénu je zastřešení, které lze pořídit už ve chvíli stavby bazénu nebo kdykoliv později. Jeho pořízení doporučujeme především rodinám s malými dětmi. Kromě zvýšení bezpečnosti kolem bazénu šetří zastřešení také čas při čištění bazénu, protože ho chrání proti mechanickým nečistotám, jako je například napadané listí,“ vysvětluje Daniel Bareš, marketingový manažer ve společnosti ALBIXON, a dodává: „Kromě nízkých a podchozích zastřešení jsou trendem především v malých zahradách také terasová zastřešení, která po zavření umožňují využít plochu bazénu například k posezení. Nebudete tak mít problém pohostit a usadit i větší skupinu přátel.“ Už při výběru bazénu navíc můžete volit z několika barev vnitřní stěny bazénu, různých typů schodů a osvětlení.

Bezstarostné a kompletní řešení
Pokud chcete mít s plánováním a stavbou bazénu co nejméně starostí, můžete zvolit službu Bazén na klíč od společnosti ALBIXON, se kterou budete mít jistotu, že se o přípravu vaší letní oázy klidu a osvěžení starají skuteční odborníci. Od výroby samotného bazénu z kvalitních materiálů s dlouhou životností přes výkopové práce a stavební přípravu až po samotné předání finálního bazénu včetně instruktáže, jak se o bazén starat. Samotná instalace včetně obsypu a betonáže zabere zhruba dva týdny, během kterých odborní technici také nainstalují všechny bazénové technologie. Před předáním ještě proběhne úprava okolí bazénu, abyste si rovnou mohli užívat krásný a dokonale připravený prostor pro relaxaci a zábavu.

Pro lepší představu, jak by váš budoucí bazén mohl vypadat, můžete vyzkoušet online konfigurátor, ve kterém si během několika minut sestavíte vysněný bazén i s veškerým příslušenstvím. Odborníci společnosti ALBIXON se s vámi následně spojí a pomohou vám s finálním výběrem i realizací celého projektu.

Zdroj a foto: ALBIXON

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *