Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zvířata

Pojďte s námi vzdát hold psím superhrdinům

V pondělí 26. srpna si celý svět připomene Mezinárodní den psů. Tento svátek oslavují i v neziskové organizaci Helppes – Centrum výcviku psů pro postižené, která se zabývá výcvikem asistenčních psů pro osoby s postižením. Pes je pro tyto lidi, žijící s různými typy handicapu, nejlepším přítelem, ale i nezbytným pomocníkem, bez kterého by mnohdy nezvládli běžné denní činnosti.

Dnes už vnímáme psa jako neodmyslitelného společníka, který nám přináší hodně radosti. „Pes potřebuje pro svůj spokojený život cítit nejen velkou lásku a propojení se svými lidmi, ale musí mít nastavená i jasná pravidla, aby věděl, co je v pořádku a co dělat nemůže,“ říká Zuzana Daušová, vedoucí výcviku v organizaci Helppes. „Přístup k výchově a výcviku, stejně jako k psovi samotnému, by měl být vždy přátelský a pozitivní, jinak může dojít k narušení důvěry mezi psem a páníčkem,“ pokračuje Daušová. Tato důvěra je pak ve vztahu asistenčního psa a člověka s postižením klíčovým prvkem, od něhož se odvíjí úspěch v jejich každodenní spolupráci.

Pokud patříte mezi příznivce čtyřnohých parťáků, přijďte si užít Super den, který je už tradičně pro organizaci Helppes nejvýznamnější akcí roku. Během soboty 21. září se uskuteční veřejné promoce nově vycvičených asistenčních psů a jejich slavnostní předání lidem s postižením, a to od 10:00, v motolském výcvikovém areálu organizace Helppes v Praze 5. Předání se zúčastní celkem 21 psích superhrdinů. Těšit se můžete na spoustu překvapení, benefičních vystoupení známých osobností, vč. Evy Burešové, Lenky Filipové, Marty Kubišové, Jakuba Koháka a mnoha dalších, a nebudou chybět ani ukázky práce psích pomocníků.

Dopřejte si s námi pořádnou dávku skvělé energie a psí lásky na Super dni 21. září v Praze 5. Těšíme se na vás.

Zdroj: Helppes

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *