Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Cestování

Mořský balet: Waldorf Astoria Seychelles Platte Island zve na hlavní marine-life sezónu a setkání s keporkaky

Waldorf Astoria Seychelles Platte Island oznamuje příchod hlavní marine-life sezóny která hostům nabízí jedinečnou příležitost pozorovat rozmanitý a obdivuhodný mořský život, který obývá nedotčené vody laguny obklopující tento soukromý ostrov v ráji.

Majestátní keporkaci připlouvají
Očekávání příchodu majestátních keporkaků do vod obklopujících ostrov Platte Island s nastávajícím koncem evropského léta roste. „Pohled na tyto nádherné tvory, kteří se plaví tak blízko našich břehů, je opravdu nezapomenutelný. V nadcházejících měsících nás čeká možnost zažít tento přírodní zázrak na vlastní oči,“ podělila se o své nadšení Athina Antoine, koordinátorka pro životní prostředí resortu.

Elegantní obři oceánu
Keporkaci, vědecky známí jako Megaptera novaeangliae, patří k nejpoutavějším druhům oceánu. Tito jemní giganti, kteří mohou dorůstat délky až 18 metrů a vážit až 35 tun, jsou proslulí svými akrobatickými kousky a podmanivými písněmi.
„To, co dělá keporkaky skutečně výjimečnými, je jejich komplexní sociální chování a neuvěřitelné migrace,” vysvětluje Antoine. „Tyto velryby jsou známé svými rozsáhlými přesuny, při nichž překonávají tisíce kilometrů mezi oblastmi, kde se krmí a rozmnožují.”

Hosté resortu se mohou těšit na pozorování nejznámějších projevů chování velryb.
Vyskakování (breaching): Keporkaci jsou známí tím, že se vymršťují nad hladinu, čímž předvádějí svou ohromující sílu a eleganci.
Plácání ocasem a prsními ploutvemi: Často buší mohutnými ocasními ploutvemi o vodní hladinu, vydávajíce hlasité zvuky slyšitelné na velké vzdálenosti. Jejich neobvykle dlouhé prsní ploutve, dosahující délky až 4,5 metru, slouží ke komunikaci prostřednictvím plácání o vodu.
Krmení bublinkovou sítí: V místech, kde se krmí, vytvářejí keporkaci společně kruhové „sítě” z bublin, aby zahnali ryby. Jde o důmyslnou loveckou techniku, která dokazuje jejich inteligenci a schopnost týmové spolupráce. Místo zubů mají keporkaci kostice, které jim umožňují filtrovat tisíce kilogramů potravy denně, včetně malých ryb a krilu.

„Zpěvy keporkaků jsou skutečným zázrakem přírody,” dodává Antoine. „Samci keporkaků jsou proslulí svými složitými a podmanivě krásnými písněmi, které mohou trvat 10 až 20 minut a opakovat se celé hodiny. Tyto písně jsou obvykle slyšet v období rozmnožování. Zajímavé je, že všichni samci ve stejné oblasti oceánu sdílejí stejnou píseň, a to i na vzdálenost až 5 000 kilometrů. Tyto písně se v průběhu let postupně vyvíjejí.”

Bohatá mořská biodiverzita
I když jsou keporkaci hlavními hvězdami podzimní mořské fauny, tvoří pouze jednu část bohaté mozaiky mořského života v okolí Waldorf Astoria Seychelles Platte Island. Hosté se mohou těšit také na:
• korálové útesy hemžící se tropickými rybami
• půvabné mořské želvy klouzající křišťálově čistou vodou, zejména karetou pravou (želvu Hawksbillovu)
• hravé delfíny dovádějící ve vlnách
• majestátní manty vznášející se pod hladinou

Waldorf Astoria Seychelles Platte Island
Waldorf Astoria Seychelles Platte Island se nachází přibližně 130 km jižně od ostrova Mahé. Samotný ostrov Platte je nedotčený atol s vlastní lugunou lemovanou palmovými lesy a korálovými útes, které je domovem stěhovavých mořských ptáků I želv. Na ostrově Waldorf Astoria Seychelles Platte Island, který je přístupný po malé přistávací dráze, se nachází kolekce 50 vil na pobřeží, které mají až pět ložnic, vlastní bazén a osobního butlera.

V rámci ostrova Platte Island mají hosté přístup k různým zařízením, včetně šesti restaurací a barů, které nabízejí kolekci prvotřídních kulinářských zážitků, jež oslavují bohatství čerstvých produktů vypěstovaných na ostrově Platte Island. Na ostrově se nachází luxusní lázně, dětský klub “Sea Scouts”, kde se děti mohou účastnit široké škály vzdělávacích a interaktivních aktivit, venkovní observatoř, tenisové kurty a centrum pro objevování ochrany moří.

V rámci svého závazku Travel with PurposeWaldorf Astoria Seychelles Platte Island využívvá solární pole k výrobě obnovitelné energie ve většině svých provozů. Velkou část ovoce a zeleniny na ostrově dodává zahrada, která hostům zprostředkuje udržitelný kulinářský zážitek z farmy. Resort, který se věnuje ochraně a zachování přírody ostrova, harmonicky spojuje nezapomenutelné zážitky hostů s jedinečným luxusem.

Zdroj a foto: Waldorf Astoria Seychelles Platte Island

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *