Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Andělští policajti ze Smíchova po šesté. Nová řada Kriminálky Anděl na TV Nova už 26. srpna

Od uvedení první řady detektivního seriálu Kriminálka Anděl uplynulo už neuvěřitelných šestnáct let. Seriál se zanedlouho stal fenoménem. Nyní přichází s šestnácti novými epizodami – s šestnácti kriminálními případy, které jsou inspirovány osobními zkušenostmí kriminalistů a policejními spisy. Nová řada Kriminálky Anděl se zaměřuje i na současné společenské problémy – na násilí mezi dětmi a dětské gangy, pojišťovací podvody, gambling nebo černý obchod s léčivy. Od 26. srpna bude každý pondělní večer od 20.20 patřit majoru Hajnovi, kapitánu Benkovskému a jejich kolegům. V hlavních rolích se opět představí Marek Taclík, David Švehlík, Jiří Langmajer, Michal Novotný, Helena Dvořáková, Oskar Hes a Dalibor Gondík.

„Je to šestnáct let, co se Kriminálka Anděl zapsala do srdcí diváků. Šlo tehdy o úplně nový typ kriminálního seriálu v moderním hávu, s neuvěřitelnou chemií mezi skvěle zvolenou hereckou sestavou a případy inspirovanými skutečnou policejní prací,“ říká ředitelka programu Silvia Majeská a pokračuje: „Už za první řadou stála DNA Production a režisér Peter Bebjak, který se pak rychle stal jedním z nejvýraznějších talentů své generace. Nová šestá řada přinese dalších šestnáct případů – kriminálních tajenek plných poctivě odvedené policejní práce.“

„Mohu slíbit, že šestá řada bude velmi pestrá co do povahy případů, zápletek i pachatelů. Vnímáme, co se děje ve společnosti, a do příběhů to promítáme, takže Kriminálka Anděl řeší v hlavních či vedlejších linkách spoustu životních situací, které každý dobře zná. To samozřejmě není úplná novinka, ale vědomě s tímto faktem pracujeme a díky tomu si Kriminálka Anděl udržuje aktuálnost i nadčasovost,“ poodhaluje Tomáš Grombíř, kreativní producent TV Nova.

Kriminálka Anděl patří k nejsledovanější pořadům napříč tuzemskými televizními stanicemi, v průměru dosáhla v podzimní sezóně 2023 podílu na sledovanosti 29,65 % v CS 15-54. Nejsledovanější epizodu “Poklad ze záhrobí” si nenechalo ujít 32,57 % diváků v CS 15-54 u TV a sledovalo ji 1 243 000 diváků starších 4 let. (Zdroj dat: ATO – Nielsen, živě + TS0-3, ke dni: 31.7.2024)

Jednou z nejvíce oceňovaných předností seriálu je jeho realistické zpracování. Scenáristé a tvůrci úzce spolupracují s odborníky z oblasti kriminalistiky, aby zajistili co největší autentičnost při zobrazování vyšetřovacích postupů. Ti čerpají ze svých zkušeností a případů, které zažili během své kariéry elitních kriminalistů. Díky tomu se diváci mohou cítit jako součást vyšetřovacího týmu a prožívat napětí a dramata, která často vycházejí ze skutečných událostí.

„Snažíme se, aby se Kriminálka Anděl co nejvíce přiblížila ne skutečným případům, ale skutečnému životu kriminalistů. Jde nám o to, aby divák pochopil, jak kriminalista uvažuje, jak postupuje. Nebojíme se ukázat i jeho slabiny,“ říká Andrea Funglíková, která je spoluautorkou scénáře a odbornou policejní poradkyní. „Právě osobní zkušenost je velmi důležitá. Může detektivku udělat přitažlivou a zajímavou pro diváka. Když víte, co by u určité situace kriminalista řekl, jak by reagoval, nedá se to ničím nahradit,“ doplňuji ji její kolega, odborný policejní poradce a také spoluautor scénáře Dušan Brunclík. Seriál využívá autentické lokace v Praze a okolí, což dodává jednotlivým epizodám specifickou atmosféru. Z velké části se odehrává v oblasti pražského Anděla, jak už sám název seriálu napovídá. K tomu Dušan Brunclík dodává: „Dříve byl Anděl taková šedá periferie. Jako mladý elév pamatuji, že to tam byla docela slušná divočina.“

S každou novou řadou se Kriminálka Anděl vyvíjí a přizpůsobuje aktuálním trendům v televizní tvorbě a společenským fenoménům, aby byla co nejrelevantnější. Šestá řada v tomto ohledu nebude výjimkou.

 „Myslím, že si Kriminálka Anděl drží stabilně vysokou úroveň. Mám dokonce pocit, že je šestá řada ještě o něco povedenější než ta předchozí,“ láká na nové díly kriminálky představitel nejmladšího člena mordparty Oskar Hes. Jeho seriálová postava Radim Fišer rozšířil tým elitních policistů v páté řadě a je benjamínkem celé party. „V páté sérii to byl trošku takový ňouma a blbec. Stále měl nevhodné vtípky vůči holkám, nyní už mi přijde jako plnohodnotný člen týmu, který dokonce zvládne sám jeden případ vyřešit. Díky tomu ho tým vezme mezi sebe,“ prozrazuje, jak se bude jeho postava dál vyvíjet. Na otázku, ke komu ze starých mazáků bude mít nejblíže, odpovídá, že ke kapitánu Janu Součkovi, kterého hraje Jiří Langmajer. „S Jirkou jsme se sblížili i mimo kameru. Je s ním ohromná legrace. Dokáže člověka hrozně lehce vykolejit. A já se občas vykolejit nechám, takže častokrát na place vznikly hodně zábavné situace i mimo kameru.“

Šestá řada Kriminálky Anděl od pondělí 26. srpna ve 20.20 na TV Nova.

Zdroj a foto: TV Nova

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *