Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Děti

Veselá cesta do školy: Novinky od KOVAPu pro tvořivé děti

Prázdniny utíkají rychle a návrat k povinnostem se nezadržitelně blíží. Pro děti to může znamenat nelehkou změnu – konec prázdnin zamrzí a škola (i školka) s sebou nese notnou dávku napětí. Ideální cestou, jak jim toto období zpříjemnit, může být drobný dárek. Tradiční česká firma KOVAP dělá dětem radost už skoro osmdesát let. Kvalitní ručně vyráběné hračky nejenže spolehlivě zahání nudu, ale také podporují jemnou motoriku a dětskou zvídavost.

Formule a traktůrek i pro předškoláky
Hračku, se kterou budou i ty nejmenší usínat, ale také si ji brát na cestu do školky nebo školy, je plechový model FORMULE. Minimalisticky pojatá, má hladké tvary bez ostrých hran. Neobsahuje mechanický strojek a řadí se k takřka nezničitelným kouskům dětské sbírky hraček. Na designu formule se podílelo česko-belgické studio gentle & more. Jednobarevný model FORMULE není opatřen potiskem, a tak se nemusíte bát fixů ani magnetek, právě naopak. Hračka přímo vybízí děti k tomu, aby si ji dotvořili. Fixa jde samozřejmě jednoduše setřít, pouze dávejte pozor, abyste použili stíratelné fixy na tabule, nikoli ty trvalé.

Druhým skvělým kouskem je TRAKTŮREK. Také tato legendární hračka je nabízena ve variantě pro nejmenší, bez mechanického strojku. Nenatahuje se klíčkem a mohou si s ním hrát i předškoláci. Díky funkčnímu řízení mohou děti miniaturním volantem určovat směr jízdy, trénovat parkování a zároveň zlepšovat jemnou motoriku. Řadicí páka má dvě polohy – po zařazení do první polohy začne traktůrek vydávat charakteristický click-clack zvuk, ve druhé jezdí traktůrek na “tichý režim“. Zvuk je mechanický, není potřeba baterie. Ani traktůrek není potištěný, děti si tak na něm mohou vyzkoušet svou fantazii a kreativitu.

Tabulka pobíhající po stole
Především pro malé školáky vytvořil KOVAP ve spolupráci s designérským studiem Qubus tabulku s názvem FOFR TABULE. Jedná se o plechovou tabulku na kolečkách, poháněnou pérovým strojkem. K dostání je ve čtyřech barvách. Děti na ni mohou psát přiloženým, nebo jakýmkoliv whiteboard popisovačem své vzkazy a poslat je třeba na druhou stranu stolu nebo místnosti tomu, komu jsou určeny. Strojek se natahuje jednoduše malou páčkou, zvládnou to tak i ti nejmenší. Děti si díky tabuli mohou trénovat psaní písmen a číslic nebo svým blízkým posílat grafické výtvory. Protože fofr tabule je vyrobena z ocelového plechu, lze na ni pochopitelně dávat třeba i magnetky. Zábava doslova pro celou rodinu.

Návrat do lavic je spojen s mnoha starostmi, může s sebou však přinést i radost. Kromě kamarádů a oblíbených předmětů to může být právě originální hračka s příběhem, jakým se tablety a počítače pyšnit nemohou. Kompletní sortiment a mnohem více najdete na www.kovap.cz.

Zdroj a foto: KOVAP

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *